*Nettavisen* Nyheter.

Vurderer å legge ned blader

Aller varsler full gjennomgang.

13.01.09 12:26

Aller Norge-sjef Roger Hansen sier de nå skal gjennomgå samtlige titler for å få ned kostnadene i selskapet.

Sjekk ut NA24 Propagandas nye medieguide

- Vi skal opprettholde de titler som vi har tro på, både på kort og lang sikt. Prosessen vi står ovenfor vil avgjøre om noen titler - og eventuelt hvilke titler som skal legges ned, sier Hansen til NA24 Propaganda.

Aller Norge varslet tidligere i dag at de skal kutte kostnader på mellom 110 og 130 millioner kroner.

Nedgang for damebladene
Det har gått rykter i ukebladmarkedet om at det omtrent bare er Se og Hør av Aller-titlene som har tjent penger de siste månedene. Dette tilbakevises av Hansen.

- Jeg forholder meg ikke til slike rykter. Heldigvis stemmer ikke disse ryktene med virkeligheten. Se og Hør og alle andre titler og avdelinger skal gjennomgås i denne prosessen.

Stemmer det at det har vært betydelig opplagsnedgang i KK og Henne?

- De fleste av de store bladene i Norge har hatt en negativ utvikling de siste årene. Dette gjelder også KK og Henne.

Hvor vil de største kuttene komme, og er det i hovedsak snakk om stillingskutt, eller planlegges det andre tiltak for å få ned kostnadene?

- Det er det vi skal jobbe med i tiden fremover. Både variable og faste (lønnskostnader) vil bli kuttet. Ennå er det altfor tidlig å si noe om hva som blir redusert hvor mye i denne kostnadsprosessen.

Meld deg på NA24 Propagandas nyhetsbrev

Skal både gasse og bremse
Vil nedgangen redusere takten av nylanseringer fra deres kant i tiden fremover?

- Det får tiden vise. Samtidig er det viktig å si at vi ikke må glemme gasspedalen. Sunne mediebedrifter både gasser og bremser.

Er det utelukkende konjunkturen som gjør kuttene nødvendige, eller er det også snakk om permanente forandringer i magasin- /ukebladmarkedet?

- Vi forholder oss til dagens marked - samt medietrender både når det gjelder annonseomsetning og opplagsutvikling. Det vi nå gjør, mener vi er riktig i forhold til de signaler som markedet gir oss.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.