RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vurderer å legge ned Utlendingsnemnda

Oslo (NTB): Både SV og Frp vil avvikle Utlendingsnemnda (Une). Ap vurderer nedlegging. Frp vil ha full politisk kontroll gjennom et nytt departement, mens SV vil la domstolene overta Unes oppgaver.

- Vi vil tilbake til at regjeringen behandler ankesaker. Vi vil legge ned Une og opprette et nytt innvandrings- og integreringsdepartement som tar seg av dette, sier Per Willy Amundsen, innvandringspolitisk talsmann for Frp, til Klassekampen.

Rolf Reikvam (SV) er heller ikke i tvil om at det må endringer til.

- Une, som er konstruert som en kombinasjon av forvaltning og domstol, er en bastard som ikke har livets rett, sier Reikvam.

- Vi må få en ny ankeinstans innenfor forvaltningen, og samtidig legge til rette for økonomisk støtte til rettshjelp slik at domstolsbehandling kan bli en reell rett for alle, sier SV-representanten.

Arild Stokkan-Grande, innvandringspolitisk talsmann for Arbeiderpartiet, mener det er interessant å vurdere en nedlegging av Une og overføring av klagesaker til domstolene. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere