RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vurderer å lette sanksjonene mot Iran

Sist oppdatert:
Genève (NTB-Reuters): Atomforhandlingene mellom Iran og den såkalte 5+1-gruppen går så bra at USA og de andre fem verdensmaktene vurderer å lette litt på sanksjonene mot iranerne. Men det advarer Israel sterkt mot.

Torsdag møttes iranske myndigheter og representanter fra USA, Storbritannia, Frankrike, Tyskland, Russland og Kina til nye forhandlinger om Irans omstridte atomprogram.

Hvis Iran kan vise til «konkrete og beviselige tiltak» som kan bidra til å dempe verdenssamfunnets bekymringer, så vil de seks landene vurdere begrensede, målrettede og midlertidige lettelser i noen av sanksjonene mot Iran, kunngjorde Jay Carney, talsmann for Det hvite hus, torsdag.

- Men dersom Iran ikke kan vise til framgang i striden om atomprogrammet sitt, så vil sanksjonene bli innført igjen, sa han.

Etter at Hassan Rouhani overtok som Irans nye president, har landet vist en mye større vilje til å forhandle med omverdenen om atomprogrammet sitt. Og den iranske utenriksministeren Mohammad Javas Zarif, som deltar i Genève-samtalene, sa torsdag at det var gjort framskritt i forhandlingene, og at samtalene så langt har gått bra. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere