RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vurderer å sperre av deler av Trondheim sentrum

Foto: Meteorologisk Iinstitutt/Statellittbilde
Sist oppdatert:

Ekstremværet Hilde skaper farlige situasjoner i Sør-Trøndelag. Politiet opplyser at det kan bli aktuelt å sperre av deler av Trondheim sentrum for feststemte nattegjengere.

– Det er noe som er aktuelt og noe vi vil vurdere fortløpende, sier operasjonsleder Leif Berglund i Sør-Trøndelag politidistrikt til NTB.

De sterke vindkastene skaper problemer rundt om i fylket. Gjenstander rives løs fra hus og kommer flygende gjennom lufta til fare for folk og fe.

– I Trondheim sentrum er det noen bygg som er i ferd med å bli rehabilitert hvor det kan bli farlige situasjoner. Det er en utfordring at det er feststemte mennesker på byen og værprognoser som tilsier at det kan bli verre utover natta, sier Berglund.

Frykten er at løse gjenstander skal komme flygende gjennom lufta og ramme mennesker. Så langt har ikke ekstremværet ført til alvorlige personskader i Sør-Trøndelag.

Berglund opplyser at et godt samarbeid med brannvesenet bidrar til å sikre bygg, men at man løpende vurderer å sperre av områder i Trondheim og Ranheim.

Politiet er også skeptiske til å oppfordre folk til å gå ut og sikre bygg når det blåser så kraftig som det gjør nå.

– Vi må hele tida vurdere hva som er fornuftig å gjøre i en hver situasjon. Vi vil ikke presse folk inn i en vanskelig situasjon. Det kan være farlig å gå på tak og slikt, sier Berglund.

Han sier at politiet helst ser at folk holder seg innendørs fram til uværet er over. Mange er ute for å se på ekstremværet, noe som kan være farlig. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere