Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vurderer du nettstudie?

Foto: (Privat)
- Man må jobbe mye mer, sier nettstudenten Gøril.

(SIDE2): Det er både fordeler og ulemper ved å være nettstudent.

Følg Side2 på Facebook - klikk her!

Må være strukturert
22 år gamle Gøril Broholm bor i Trondheim og er nå på sitt andre år i bachelorgraden ernæringsfysiologi ved Atlantis Medisinske Høgskole. Hun begynte å studere på nett høsten 2011.

- Jeg studerer på nett fordi jeg ville bo i Trondheim sammen med venner og familie. Og liker jeg å ha muligheten til å reise når jeg vil, forteller Gøril til Side2.

Hun sier at fordelen med å ta et nettstudie er at man kan gjøre hva man vil når man vil, samtidig som du får med seg skolearbeidet. Men det er allikevel tøft.

- Min erfaring er at man må jobbe mye mer. Alt er opp til deg selv og en av ulempene er at du får ingenting servert slik som det er når du går på skole. Du må legge opp løpet selv, men du har alltid faglærer å spørre, forklarer hun.

Leser ikke bare pensumbøker
22-åringen forteller at en typisk skoledag for henne begynner cirka klokka ni om morgenen med frokost og kaffe.

- Det er ikke det samme stresset om morgenen som det hadde vært om jeg skulle dratt til skolen, sier Gøril.

Som nettstudent har hun flere hjelpemidler tilgjengelig. Det er ikke bare pensumbøker som skal leses. Gøril forteller at nettstudentene på Atlantis Medisinske Høgskole har både videofiler, videoforelesninger og forelesningsnotater som hun bruker i studiene.

- Jeg tror alle passer til å være nettstudent i utgangspunktet, men det er faktisk mer arbeid enn vanlig studie, hevder studenten. Hun forklarer at selv om du fysisk ikke må på skolen hver dag så skal du allikevel «gå på skolen» når du er nettstudent og at dette er viktig å være klar over.

Få siste nytt fra Side2.no: Klikk her!

Kan bli ensomt

- Det tar lengre tid å lære seg ting selv i forhold til å sitte på forelesning å notere. Jeg vil spesielt anbefale nettstudie til de som er klar på hva de vil og har et mål. Men jeg tror ikke det er noen god ide å gå rett fra videregående skole til nettstudie, mener Gøril.

Hun synes det å være nettstudent er en utfordring og at det til tider kan være veldig vanskelig. Det kan også fort bli ensomt så nettstudenten anbefaler å finne noen som studerer det samme slik at man kan møtes og arbeide sammen om stoffet.

- Jeg er mer en som lærer av å gjøre og av å prøve, ikke av å bare lese. Det har vært min største utfordring når det gjelder nettskole. Men når det er sagt så elsker jeg retningen jeg har valgt! Ernæring er noe alle burde kunne mere om! avslutter Gøril.

LES OGSÅ: Disse yrkene kan forsvinne

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!