RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
- Det er svært viktig å få på plass returavtaler, og da kan dette være et effektivt virkemiddel, sier stortingsrepresentant Nikolai Astrup i Høyre.
- Det er svært viktig å få på plass returavtaler, og da kan dette være et effektivt virkemiddel, sier stortingsrepresentant Nikolai Astrup i Høyre. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)

Vurderer kutt i bistandspenger som asyl-pressmiddel

Sist oppdatert:
Regjeringspartiene Høyre og Frp, samt Senterpartiet, vurderer å kutte bistand til land som nekter å ta imot asylsøkere Norge vil sende i retur.

De tre partiene har denne typen bistandskutt inne i sine programforslag, som skal behandles på landsmøtene, skriver Vårt Land.

Les: 3.460 asylsøkere til Norge i fjor – rekordmange får bli

- Det er et langt skritt å ta, men det er svært viktig å få på plass returavtaler, og da kan dette være et effektivt virkemiddel, sier stortingsrepresentant Nikolai Astrup i Høyre, som er nestleder i programkomiteen.

Les: Trafficking-offer får bli i Norge i ett år til

Rådgiver Jon Ole Martinsen i Norsk organisasjon for asylsøkere (NOAS) er kritisk til forslaget.

Les: Sylvi Listhaug er lei av nazi-stempel

- Dette er en svært problematisk sammenblanding av asylpolitikk og bistandspolitikk. Bistand er et viktig element også for å bidra til utvikling av menneskerettigheter. Risikoen er at det nettopp er land som trenger å bedre sine menneskerettigheter som blir rammet av denne typen bistandskutt, sier han.

Tyskland og Østerrike vurderer i disse dager lignende forslag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere