RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vurderer Kyivstar-kutt

Sist oppdatert:
Ratingbyrået Moody's vurderer å kutte i kreditrating til Telenors deleide ukrainske mobilselskap Kyivstar.
Moody's opplyser i en pressemelding torsdag ettermiddag at de vurderer å nedgradere kredittrating til det ukrainske mobilselskapet Kyivstar. De har nå satt dagens rating Ba3 på gjennomsyn.

Bakgrunnen er den nye kjennelsen fra Kievs kommersielle domstol som forbyr Kyivstar å publisere finansielle eller annen informasjon til tredje part.

Kjennelsen kom etter et krav fra Kyivstars minoritetsaksjonær Storms ønske for kort tid siden. Storm eies av den russiske oligarken Mikhail Friedmans Alfa Group som er Telenors hovedmotstander i kampen om mobilselskapene Kyivstar og Vimpelcom.

Kjennelse førte nylig til at også Telenor måtte dekonsolidere Kyivstar fra sitt konsernregnskap. Telenor er hovedaksjonær i Kyivstar med omkring 57 prosent.

Moody's sier de nå følger situasjonen rundt Kyivstar nøye og vurderer selskapets posisjon av den økte usikkerheten som mangelen på finansiell informasjon gir.

Kyivstar er Ukrainas ledende mobilselskap med en markedsandel på nesten 45 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere