RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Bergen kommune

Vurderer mistillit mot byrådet

Sist oppdatert:
Opposisjonen er ikke fornøyd med måten byrådet har håndtert Giardia-saken på, og vurderer mistillit mot byråd Lisbeth Iversen (bildet).

Etter at den knusende rapporten fra det eksterne granskningsutvalget som har sett på Giardia-skandalen kom sist uke, trakk Ivar Kalland seg som fagdirektør for vann- og avløpsetaten i Bergen kommune. Verken byråd Lisbeth Iversen eller byrådsleder Monica Mæland har imidlertid vurdert å trekke seg.

- Vi har allerede lagt oss langflate og betalt ut erstatning, er forklaringen deres. Men det er ikke sikkert det er forklaring god nok for opposisjonen.

- Vi synes byrådet bagatelliserer sitt politiske ansvar, sier gruppeleder i SV, Oddny Miljeteig. Hun viser til Kallands beslutning om å trekke seg, og legger overfor NRK Hordaland til at det ikke kan være slik at den politiske ledelsen kan skyve ansvaret ned i administrasjonen.

SV vil nå vurdere å fremme mistillitsforslag mot byråden. Også Arbeiderpartiet vurderer hva de nå skal gjøre.

- Vi vil vurdere innholdet i rapporten, og om den skal få konsekvenser politisk for den som sitter ansvarlig, sier gruppeleder Terje Ohnstad i Ap til BT.

Selv om de to partiene skulle bestemme seg for å fremme et mistillitsforslag, klarer de ikke selv å velte byrådet. Fremskrittspartiet ser ingen grunn til å støtte et slikt forslag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere