RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vurderer nedstengning av alu-verk

Sist oppdatert:
Det canadiske aluminiumskonsernet Alcan ser nå en tung skjebne for sitt smelteverk Lannemezan i Frankrike når dagens kraftkontrakter løper ut
Visepresident Richard Evans sier til Dow Jones Newswires i et intervju at det er lite sannsynlig at smelteverket vil fortsetet driften når dagens kraftkontrakter løper ut i første kvartal neste år.

Alcan forhandler nå med anleggets langsiktig leverandør av kraft Electricite de France, og forventer at forhandlingene er sluttført i tredje eller fjerde kvartal i år. Alcan vil da ta en beslutning om verkets videre skjebne.

- I forhold til Lannemezan er jeg ikke optimistisk til at Electricite de France vil komme gjennom med en pris som er nær nok til dagens pris siden det har vært slik en endring i markedsprisene, sier Evans til nyhetsbyrået.

En nedstengning betyr at produksjon tilsvarende 50.000 tonn aluminium årlig tas bort.

Evans vil ikke si om kapasiteten vil bli overført til andre av Alcans anlegg. Alcan er verdens nest største produsent av primæraluminium. I tillegg til Lannemezan så skal Alcan reforhandle kraftkontraktene til anlegget i nederlandske Vlissingen og sveitsiske Steg om kort tid, og også her vil prisene i de nye langsiktige kontraktene bli avgjørende for verkene fremtid.

De høye kraftprisene i Europa kombinert med den sterke euroen har gjort smelteverkene i Europa dyre sammenlignet med blant annet kinesiske konkurrenter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere