RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vurderer ny løsning på Ekofisk

Sist oppdatert:
Oljeselskapet ConocoPhillips vurderer nå en jackup-plattform som en mulig boligløsning på Ekofisk, etter at tidliegre planer ble forkastet før jul.
ConcocoPhillips skrinla før jul sin opprinnelige boligkvartersløsning for Ekofisk på grunn av økningen i kostnader bransjen opplever. Ifølge Upstream ser selskapet nå på en boligløsning basert på en ny oppjekkbar rigg med utvidet boligkvarter.

Det kan også løse problemet med det kontinuerlig fallet i havbunnen under Ekofisk i forbindelse med uttaket av olje- og gass.

Opprinnelig var planen å ha boligløsningen på plass til 2010, men det nye tidsskjemaet peker mot 2012 eller 2013 opplyser en kilde til Upstream.

Det er fortsatt enorme reserver igjen i Norges første store oljefelt og produksjonen kan gå frem til 2050. Det skal fortsatt være rundt 1 milliard fat olje og 25 milliarder kubikkfot gass igjen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere