*Nettavisen* Nyheter.

Vurderer nye personnumre til alle i løpet av tiåret

Oslo (NTB): Om få år kan du bli nødt til å lære deg et nytt personnummer. Befolkningsveksten gjør at dagens system når sin kapasitet om mindre enn 30 år.

03.01.13 00:27

Et nytt personnummerregister vil ha store konsekvenser, og omleggingen kan komme til å koste over 1 milliard kroner.

Et fødselsnummer består av elleve sifre fordelt på to hoveddeler: En sekssifret fødselsdato og et femsifret personnummer som består av tre identitetssifre og to kontrollnummer.

I praksis betyr dette at det kun kan gis 500 nye numre i løpet av et døgn, ifølge TV 2. I fjor ble det for første gang tildelt flere personnummer til innvandrere enn til nyfødte i Norge.

- Når det da nærmer seg 2040 vil flere datoer bli sprengt. Det vil da også bli et problem for de som er født i Norge, og at de da ikke lenger vil få med fødselsdatoen sin i personnummeret, sier prosjektleder Marianne Henriksen i Skattedirektoratet til kanalen.

Skattedirektoratet vurderer nå fire forskjellige personnummersystemer og vil i løpet av det kommende kvartalet levere sin endelige innstilling til Finansdepartementet. Ambisjonen er å begynne innfasing på slutten av dette tiåret. (©NTB) (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag