RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vurderer nye personnumre til alle i løpet av tiåret

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): Om få år kan du bli nødt til å lære deg et nytt personnummer. Befolkningsveksten gjør at dagens system når sin kapasitet om mindre enn 30 år.

Et nytt personnummerregister vil ha store konsekvenser, og omleggingen kan komme til å koste over 1 milliard kroner.

Et fødselsnummer består av elleve sifre fordelt på to hoveddeler: En sekssifret fødselsdato og et femsifret personnummer som består av tre identitetssifre og to kontrollnummer.

I praksis betyr dette at det kun kan gis 500 nye numre i løpet av et døgn, ifølge TV 2. I fjor ble det for første gang tildelt flere personnummer til innvandrere enn til nyfødte i Norge.

- Når det da nærmer seg 2040 vil flere datoer bli sprengt. Det vil da også bli et problem for de som er født i Norge, og at de da ikke lenger vil få med fødselsdatoen sin i personnummeret, sier prosjektleder Marianne Henriksen i Skattedirektoratet til kanalen.

Skattedirektoratet vurderer nå fire forskjellige personnummersystemer og vil i løpet av det kommende kvartalet levere sin endelige innstilling til Finansdepartementet. Ambisjonen er å begynne innfasing på slutten av dette tiåret. (©NTB) (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere