RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vurderer oljeeksport over Stillehavet

Sist oppdatert:
Venezuela vil nå se på mulighetene for å eksportere olje til Kina over Stillehavet. I dag går det i hovedsak råolje i motsatt retning over Stillehavet til vestkysten av USA
Venezuelas utenriksminister Jesus Arnaldo Peres opplyste ifølge Dow Jones Newswires mandag at de sammen med Kina og Colombia nå forsøker å løse tekniske og juridiske hindre for å kunne starte eksport av råolje over Stillehavet til Kina.

Venezuela signerte i juli i år en avtale med nabolanden Colombia om å bygge en oljerørledning fra venezuelanske oljefelt til Colombias havn på stillehavskysten.

Ifølge Perez vil en slik rørledning åpne for eksport til Kina samtidig som problemet med Panama-kanalen unngår og leveringstiden kuttes.

- Rørledningen bygges spesifikt for transport av Venezuelas råolje til Kina og vil i stor grad muliggjøre oljetransport fra Venezuela til Kina, sa Perez på en pressekonferanse.

Ifølge Dow Jones er Venezuelas utenriksforbindelser med Kina høyt prioritert. En felleskommisjon for de to landene vil møtes i oktober og november for å se på nye områder for samarbeid innen energisektoren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere