RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vurderer omkamp i Smedvig

Sist oppdatert:
Det kan bli omkamp om kontrollen over riggselskapet Smedvig. John Fredriksens riggselskap SeaDrill har nå sikret seg nær fem prosent av A-aksjene i Smedvig og vurderer mulighetene for ta selskapet foran nesen på amerikanske Noble
Det er en fersk aksjeutskrift fra onsdag, som ifølge Dagens Næringsliv viser at SeaDrill har fått hånd om 2,35 millioner A-aksjer i riggselskapet Smedvig. Aksjene står oppført på en egenhandelskonto i DnB Nor Bank, men etter det DN forstår tilhører aksjene SeaDrill.

Dette bekreftes av SeaDrill-sjef Tor Olav Trøim overfor DN onsdag kveld.

- Vi har fått en henvendelse fra noen av de store aksjonærene i Smedvig med spørsmål om vi vil gå inn i selskapet, sier Trøim til DN.

SeaDrill og Trøim har tidligere avvist at de vil gjøre et nytt forsøk på ta fravriste amerikanske Noble Drilling Smedvig. Noble kjøpte nesten hele den kontrollerende posten til Smedvig-familien før jul, og har varslet at de i løpet av kort tid vil komme med et budet på resten av selskapet.

Budet har imidlertid latt vente på seg. Noble har i dag 39,2 prosent av de stemmeberettigede A-aksjene, og 8,9 prosent av B-aksjene. SeaDrill bød også på posten, men ble slått av Noble.

Ifølge Trøim vil SeaDrill vurdere mulighetene for å samle en post på 50 prosent av A-aksjene, d ersom Noble ikke kommer med et bud. Skulle dette skje vil et bud på resten av aksjene. Trøim bekrefter at en del av aksjene er kjøpt tidligere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere