RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vi er klare til å iverksette dette hvis det blir behov for det, justisminister Anders Anundsen (Frp).
- Vi er klare til å iverksette dette hvis det blir behov for det, justisminister Anders Anundsen (Frp). Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)

Vurderer passkontroll på buss og tog

Antallet asylsøkere som kommer til Norge har falt de siste dagene, men justisminister Anders Anundsen (Frp) sier situasjonen fortsatt er akutt. Han er beredt til å stramme ytterligere inn.

Fra torsdag blir skjerpet grensekontroll på ferjerutene. Samtidig har utlendingsmyndighetene fått beskjed om å avvise alle asylsøkere som kommer til Norge med oppholdstillatelse i Russland.

Nå åpner justisministeren også for å innføre passkontroll på tog og busser inn til landet.

– Foreløpig ligger det ikke inne i kontrollregimet som vi nå legger opp til, men vi er klare til å iverksette dette hvis det blir behov for det, sier Anundsen.

Passkontroll ved grensestasjonene kommer i så fall i tillegg til en allerede utvidet territorialkontroll, som innebærer at flere busser og tog kan bli stanset og passasjerene kontrollert etter å ha krysset grensa.

– Vi ser allerede en nedgang i ankomstene til Norge, noe som sannsynligvis skyldes innføringen av svensk grensekontroll, sier justisministeren.

At flere land innføre egne grensekontroller viser at Schengen-samarbeidet sliter med å håndtere situasjonen, tilføyer han. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere