RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vurderer passkontroll på buss og tog


- Vi er klare til å iverksette dette hvis det blir behov for det, justisminister Anders Anundsen (Frp).
- Vi er klare til å iverksette dette hvis det blir behov for det, justisminister Anders Anundsen (Frp). Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)
Antallet asylsøkere som kommer til Norge har falt de siste dagene, men justisminister Anders Anundsen (Frp) sier situasjonen fortsatt er akutt. Han er beredt til å stramme ytterligere inn.

Fra torsdag blir skjerpet grensekontroll på ferjerutene. Samtidig har utlendingsmyndighetene fått beskjed om å avvise alle asylsøkere som kommer til Norge med oppholdstillatelse i Russland.

Nå åpner justisministeren også for å innføre passkontroll på tog og busser inn til landet.

– Foreløpig ligger det ikke inne i kontrollregimet som vi nå legger opp til, men vi er klare til å iverksette dette hvis det blir behov for det, sier Anundsen.

Passkontroll ved grensestasjonene kommer i så fall i tillegg til en allerede utvidet territorialkontroll, som innebærer at flere busser og tog kan bli stanset og passasjerene kontrollert etter å ha krysset grensa.

– Vi ser allerede en nedgang i ankomstene til Norge, noe som sannsynligvis skyldes innføringen av svensk grensekontroll, sier justisministeren.

At flere land innføre egne grensekontroller viser at Schengen-samarbeidet sliter med å håndtere situasjonen, tilføyer han. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere