RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vurderer Spanair-salg

Sist oppdatert:
SAS er i vurderinger om å selge ut det spanske flyselskapet Spanair. Analytikere mener verdien kan ligge i området 2 til 4 milliarder kroner
SAS har i forbindelse med restruktureringen vist interesse for salg av eiendeler, blant annet har de gjennomført salg av eiendommer, og det store it-selskapet Scandinavian IT Group er i ferd med å bli solgt. Nå skal datterselskapet Spanair også vøre aktuelt for avhendelse, ifølge den danske næringslivsavisen Børsen.

- Alt kan skje i våre dager. Ut fra SAS' baltiske strategi passer Spanair ikke inn. Vi overveier løpende om vi er den beste eier til alle våre virksomheter, sier konsernsjef Jørgen Lindegaard til Børsen.

SAS har vist fremgang, men sliter med stor gjeld.

- Det viktige for oss har vært å få Spanair på plass, få bygd opp verdier og få flyselskapet med i Star Alliance, sier Lindegaard.

SAS har de siste årene lagt opp en strategi for å satse tungt i den baltiske regionen med hovedbase i Skandinavia og Øst-Europa, og i denne planen passer ikke Spanair naturlig inn.

Spanair er i dag et av de mest lønnsomme selskapene i SAS-gruppen, og bidro vesentlig til overskuddet i tredje kvartal.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere