RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vurderer Spotify for spill

Sist oppdatert:
Kan internettrevolusjonen innhente spillindustrien også?

(Spillmagasinet): Musikktjenesten Spotify opplever en formidabel suksess. Tjenesten kan være en titt inn i fremtiden, hvor du ikke selv har musikken lagret på maskinen med leier tilgang til en enorm database med musikk som overføres til PC-en din via internett.

Virkeligheten har så smått begynt å innta nettets største musikkrevolusjon med begrensninger av biblioteket, men tjenesten er fremdeles noe av det største som har skjedd på internett.

Og nå kan streaming av spill være neste skritt for de svenske utviklerne. I et intervju med bransjenettsiden Gamesindustry diskuterer Spotify-grunnlegger Daniel Ek mulighetene for en spillversjon av musikktjenesten.

- Det er mye vi må forbedre på musikkområdet, det ville imidlertid vært kult med et Spotify for spill, sier Ek til nettsiden.

Ek mener samtidig at en slik tjeneste ville by på utfordringer for spillindustrien.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Å streame spill krever at industrien lager nytt innhold til spillene konstant og slutter med utviklingsperioder på flere år. «World of Warcraft» er et godt eksempel på et slikt spill, forklarer Ek.

Det er med andre ord lite sannsynlig at vi får se en omfattende spillversjon av Spotify med det første. I intervjuet nevner Ek at musikktjenesten imidlertid kan komme til andre plattformer, som Apples iPhone.

- Jeg kan ikke kommentere detaljer, men vi er begeistret for de nye plattformer som iPhone siden det muliggjør at tredjepartutviklere som oss kan utvikle interessant funksjonalitet.

På forsiden av Spillmagasinetfinner du flere gode saker om spill.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere