*Nettavisen* Nyheter.

Vurderer utvidelse av Tippeligaen

NFF oppretter nå et eget utvalg som skal utrede muligheten for å innfri ønsket fra Norsk Toppfotball om å utvide Tippeligaen til 16 lag. Et nytt seriesystem kan bli en realitet fra 2009.

09.03.07 12:03

Svenskene har bestemt seg for å utvide Allsvenskan fra 14 til 16 lag fra og med 2008-sesongen, og også medlemsklubbene i Norsk Toppfotball ønsker en utvidelse av Tippeligaen med to lag.

Senker nedrykksprosenten

Ett av argumentene til klubbene er at nedrykksprosenten i dag er for stor. Flere kamper blir også sett på som en sportslig gevinst. I tillegg vil ytterligere to hjemmekamper i løpet av sesongen gi økte billettinntekter.

Forslaget om en utvidelse til 16 lag vil trolig bli reist på fotballtinget i 2008.

- Divisjonsforeningen 02 er positive til en utvidelse. De representerer bredden i Fotball-Norge, og derfor har jeg tro på en utvidelse, sier styreleder Olav Boksasp.

Bedre banesituasjon

Med flere nye stadionanlegg og kunstgressbaner er også forutsetningene for en tidligere seriestart tilstede.

Dermed bør det være gode muligheter for at klubbene spiller fire flere kamper enn i dag.

Endringer

NFF-ledelsen vil nå opprette et utvalg som skal vurdere muligheten og konsekvensene ved en utvidelse av Tippeligaen. Dersom utvalget sier ja skal saken vedtas av Fotballtinget på Hamar om ett år.

Foran 2008-sesongen kan det i så fall bli nye nedrykks- og opprykksbestemmelser som skal tilpasses et nytt seriesystem med 16 lag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.