*Nettavisen* Nyheter.

VW lover å betale kundenes CO2-regning

VWs nye sjef Matthias Müller sier konsernet påtar seg enhver CO2-regning som måtte dukke opp som følge av den siste ukens avsløringer om CO2-juks ved 800.000 biler. Foto: Pool (Reuters)

Det tyske bilkonsernet Volkswagen lover å betale regningen for 800.000 bileiere som er berørt av CO2-jukset som ble avslørt tidligere denne uken.

– Volkswagen-gruppen garanterer at enhver form for CO2-skatt som måtte dukke opp, skal bli kompensert, skriver VW-sjef Matthias Müller i et brev til finansministrene i EU.

Tirsdag avslørte VW at det er avdekket juks med CO2-utslippstall for nye 800.000 biler, av dem 200.000 som ruller rundt på tyske veier.

Les også: Historisk tap i Volkswagen

I brevet ber Müller finansministrene om å sende CO2-regninger direkte til VW, uansett hvor stor administrativ oppgave det måtte være for dem. Han benytter i brevet anledningen til å forsvare selskapets forsinkede svar på hvordan CO2-tester har blitt jukset med, og sier det er som følge av «sakens kompleksitet».

VW har nå etablert et døgnåpent flerspråklig rådgivningskontor som kan svare på spørsmål fra folk om saken, legger han til i brevet.

Les også: Volkswagen er fortsatt Norges desidert mest solgte bilmerke

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.