*Nettavisen* Nyheter.

Wæhler starter på benken mot Lyn

VALLHALL (vif.no): I motsetning til hva vi tidligere har meldt, har Kjetil Wæhler blitt skadefri, og starter på benken byderbyet mot Lyn. Harald Aabrekk mener det er et offensivt Vålerenga som skal ut å jage spøkelser søndag kveld. Se Vålerengas lag her

21.10.07 17:19

Vålerengas lag mot Lyn: 1 Arni Gautur Arason - 13 Jarl André Storbæk, 16 Dan V. Thomassen, 20 Jørgen Horn, 3 Allan K. Jepsen - 6 Freddy dos Santos, 22 Ronny Johnsen, 19 Christian Grindheim - 11 Morten Berre, 34 Gunnar Heidar Thorvaldsson, 7 Daniel Fredheim Holm

Benken: 30 Øyvind Bolthof, 8 Sebastian Mila, 9 Jørgen Jalland, 10 Jan Derek Sørensen, 23 Arnar Førsund, 24 Kjetil Wæhler, 31 Kristian Brix

Vålerenga har ikke slått byrivalene Lyn på de siste 11 offisielle kampene, en statistikk som naturlig nok plager mange med hjerte i Vålerenga. Men, statistikker er jo til for å brytes.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Det er en veldig motivasjon for oss å slå Lyn nå. Jeg kjenner på stemningen at det er noe ekstra, og det er ikke noe problem for oss med den statistikken. Det er en motivasjon for oss. Dette er helt klart en enkeltkamp som er veldig viktig for oss, da dette er den eneste derbykampen vi har, sier Aabrekk til vif.no etter lørdagens trening.

- Jeg ser at spillerne har utrolig lyst å gjøre noe med de siste års statistikk, og det er en offensiv gjeng som har vært på trening de siste ukene. Vi er i bra form, og har prestert godt på feltet. Det er 14 dager siden forrige kamp, og gutta gleder seg til å spille igjen.

Holder distansen
Mot Lillestrøm i forrige seriekamp, kunne det virke som Vålerenga gikk litt tomme utover begge omgangene. I følge Aabrekk vil ikke det skje på søndag.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Vi har vært bra når vi har spilt søndag-søndag, og vi tar stor selvkritikk på at vi ikke helt har fikset å spille tre kamper i uka. Det er ikke akseptabelt, og noe vi må jobbe med framover. Mot Lillestrøm ble vi tatt på fysikken, og det skal ikke skje igjen, forsikrer Aabrekk.

Med 14 dager å forberede seg til byderbyet, har Vålerenga fått trent godt selv om enkelte spillere har manglet.

- Vi har manglet noen på grunn av landslagssamlinger og noe sykdom, men de som har vært her har gjort jobben skikkelig, og jeg er godt fornøyd med innsatsen på feltet, skryter han.

- I morgen skal vi vise oss som Oslos beste lag, ikke bare på tabellen, men også i enkeltkamper. Vi er et lag som har vært i god form i høst, og det skal ha lite å si at vi tapte mot Lillestrøm sist. Den kampen er vi ferdige med.

Lyn har hatt en helt motsatt formkurve enn Vålerenga i høst, og har kun to seiere på de siste ti kampene. Aabrekk føler seg trygg på hva som venter på søndag.

- Vi vet at Lyn ligger lavt med to firere og er kontringsorienterte. Taktikken foran kampen vil jeg holde for meg selv, men som alltid er det viktig at vi får til vårt eget spill og at vi får til det vi har vært gode på i høst, avslutter Aabrekk.

Holm ute, Zajic usikker
Aabrekk vil naturlig nok ikke avsløre hvilke 11 som starter mot Lyn, men kan glede alle med å fortelle at Kjetil Wæhler er tilbake i troppen og aktuell for spill. Vålerenga mangler, i tillegg til Rune Lange og Mohammed Fellah, Thomas Holm og sannsynligvis Bojan Zajic.

- Det har ikke helt sluppet taket bak i låret til Thomas. Han har trent litt med laget, men kan ikke dra til skikkelig enda, forklarer medisinsk ansvarlig Haakon Schwabe til vif.no.

- Når det gjelder Bojan, så har han vært liggende med influensa i flere dager, og han må bli veldig mye bedre utover kvelden om han skal være aktuell.

Vålerengas tropp mot Lyn: 1 Arni Gautur Arason, 30 Øyvind Bolthof, 3 Allan K. Jepsen, 6 Freddy dos Santos, 7 Daniel Fredheim Holm, 8 Sebastian Mila, 9 Jørgen Jalland, 10 Jan Derek Sørensen, 11 Morten Berre, 13 Jarl André Storbæk, 16 Dan V. Thomassen, 19 Christian Grindheim, 20 Jørgen Horn, 22 Ronny Johnsen, 23 Arnar Førsund, 24 Kjetil Wæhler, 31 Kristian Brix, 34 Gunnar Heidar Thorvaldsson

Klikk på bildet for å forstørre.


Klikk på bildet for å forstørre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.