RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Warloe dømt til 18 dagers betinget fengsel

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): Stortingspolitiker Henning Warloe (H) er dømt til 18 dagers betinget fengsel og 10.000 kroner i bot for narkotikabruk.

Dette er samme straff som han fikk i tilståelsesdommen tidligere i år. Warloe nektet å godta dette fordi han mente at dommen var for streng.

Saken gikk dermed til retten. Warloe sto tiltalt for anskaffelse og bruk av narkotika. Bakgrunnen var at det ble funnet narkotika da stortingsleiligheten hans i Oslo ble ransaket i mars i fjor.

Politikeren erkjente straffskyld for bruk av narkotika, men ikke som beskrevet i tiltalen. Han nektet kategorisk for å ha kjøpt eller byttet til seg stoffet.

Warloes forsvarer, Erling O. Lyngtveit, argumenterte med at loven er anvendt feil i tiltalen og ga i retten uttrykk for at det bare kan gis bot for bruk av narkotika og at det ikke er rettslig grunnlag for å dømme Warloe for erverv.

Saken gikk for Oslo tingrett mandag denne uken. Påtalemyndigheten ønsket å skjerpe straffen til 26 dagers betinget fengsel, men fikk ikke rettens medhold i dette. (©NTB) (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere