*Nettavisen* Nyheter.

Warloe møter ikke på Stortinget denne uka

Oslo (NTB): Den narkosiktede Høyre-representanten Henning Warloe møter ikke på Stortinget denne uka.

Han er ikke sykmeldt, men utbyttet av stortingsgruppa. Utbytting av representanter gjøres for å opprettholde forholdstallet mellom partiene ved voteringer når nasjonalforsamlingen ikke er fulltallig.

Neste uke er det ikke plenumsmøter på Stortinget, noe som innebærer at Warloe tidligst ventes å være tilbake på Løvebakken mandag 19. mars.

50 år gamle Henning Warloe ble valgt inn på Stortinget fra Hordaland i 2009 og sitter i kirke-, utdannings- og forskningskomiteen. Han har lang fartstid i Bergen bystyre og satt i byrådet fra 2003 til 2009.

Han har trukket seg fra alle sine verv i Høyre som følge av at han i helgen ble siktet for oppbevaring av narkotika. Warloe har erkjent narkotikabruk i inneværende stortingsperiode, noe som ble slått hardt ned på av partiet.

- Han har innrømmet, både overfor politiet og oss i Høyre, at han har brukt narkotika mens han har vært stortingsrepresentant. Når man er med på å lage lovene, må man også følge lovene, og vi har nulltoleranse for at en stortingsrepresentant bruker narkotika, sa Høyre-leder Erna Solberg under en pressekonferanse tirsdag kveld. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.