RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Warren: - Bunnen sett i aksjemarkedene

Sist oppdatert:
Hedgefondforvalter Peter Warren tror bunnen er sett i aksjemarkedene, i alle fall for en god stund fremover. Men en varig oppgang krever bedring i verdensøkonomien
Warren peker på det kraftige børsfallet onsdag i forrige uke, og viser til at det skal ha vært drevet frem av at en av de store internasjonale investeringsbankene hadde skaffet seg et mandat til såkalt porteføljeforsikring fra flere av de store pensjons- og livselskapene og satte i gang et voldsomt salg av indeks-futures.

Etter dette fallet, steg børsene kraftig torsdag og fredag.

Warren tror dette er starten på den første ordentlige korreksjonen siden oktober i fjor.

- Vårt syn er således at toppen på oljeprisen, gull og lange obligasjoner er sett (i det minste for en god tid fremover) og at en tilsvarende bunn er sett i aksjemarkedene og amerikanske dollar, skriver Warren.

Men Warren tar forbehold:

- Hva kan gå galt? Alt mulig. Krigen i Irak kan gå en helt annen vei enn det hele verden tror (raskt anslag etterfulgt av massekapitulasjon), nye terrorhandlinger av en størrelse eller kaliber vi enda ikke har sett etc, etc.

Når det gjelder en varig aksjeoppgang, mener Warren man trenger en betydelig økonomisk bedring internasjonalt.

- Så langt er dette ikke registrert, fastslår han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere