RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Warren: - Ikke gå over staur

Sist oppdatert:
Forvalter Peter Warren advarer mot å gå helt "over staur" med risikovilligheten i aksjemarkedet, og peker på tegn på at det er slutt på "gratispenger" i aksjer
- Ikke uventet er nye toppkurser (siden fjorårets bunn) nå blitt registrert i en rekke aksjemarkeder. Vi venter nå at denne utviklingen følges opp med en oppjustering av estimater og forhøyede kursmål for året fra meglerhusenes side, noe som vil gjøre investorene mer optimistiske og villige til å ta høyere risiko, skriver Peter Warren i en kommentar i dag.

- Før man går helt over "staur" med denne risikovilligheten kan det være interessant å merke seg følgende: Det er nå negativ divergens mellom en rekke markeder og indikatorer. Til tross for nye toppnoteringer i S&P-500 og Dow Jones Industrials, deles denne utviklingen ikke av Nasdaq som i steden befinner seg ca. 3 prosent under sin tilsvarende topp. Dow Jones Transportation er 4,5 prosent under toppnivået fra januar (klassisk Dow theory divergens), skriver Warren.

Han peker også på at halvlederindeksen og råvareindeksen er henholdsvis 6 prosent og 3 prosent under toppnivåene fra januar, og også bulkratene viser tegn til utflating. For de to siste skjer dette på tross av lavere dollarkurs.

Warren viser også til rentespreadene: - I rentemarkedet krever nå investors 50 basispunkter mer i renter over swap for å kjøpe High Yield obligasjoner enn de gjorde i slutten av januar, skriver han.

- Hvilken konklusjon trekker vi av dette? Den viktigste er nok at vi tror "gratispengene" man det siste året har kunnet hente i aksjemarkedet nå er over, skriver Warren.

- Oslo Børs kan fortsatt outperforme mot internasjonale børser basert på relativt lav likviditet (kursene presses opp pga. mange kjøpere og få selgere) og fortsatt solid bredde. Internasjonalt tror vi imidlertid (blant annet på grunn av nevnte divergenser) at det er like før det flater ut, avsluttet Peter Warren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere