RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Warren advarer oljeoptimistene

Sist oppdatert:
Den kraftige oppgangen i flere mindre oljeselskaper får forvalter Peter Warren til å tenke på IT-boblen. Les hans feber-advarsel her
Peter Warren, sjefforvalter i WarrenWicklund, har lenge vært en kontrær figur i det norske finansmarkedet. Når markedet går som det mest heftige er han ikke redd for å stikke hodet ut av vinduet og opp på blokken for å advare mot smell.

Nå har han, i likhet med markedet ellers, kunne observerer den ene mange-ganger overtegningen og kraftige kursoppgangen etter den andre i flere av de små oljeselskapene. Det minner han mer enn noe annet om IT-boblenes ville ferd fra 2000 .

- Det finnes jo en fornuftig grunn til at sektoren stiger, sier Warren om olje- og riggaksjene som har fått en kraftig opptur de siste månedene, - Men det virker på meg som dette er mye av det samme som IT-boblen. Folk kaster seg inn uten å vurdere grundig hva de går inn i, fortsetter Warren til iMarkedet.no.

Reservene må være reserver

Han mener at to ting må være på plass for å forsvare den oppgangen som har vært. Det første er oljeprisen, som har steget kraftig.

- Men en skal også være sikre på at de reserveanslagene stemmer, sier Warren som mener at det kan være at oljeprisen fremover vil forsvare prisingen på flere av selskapene, men at det kan bære litt fort av sted.

Det som kjennetegnet IT-boblen, mener Warren, var at alt var ekstremt positivt. Det var ekstremt lett å kjøpe aksjer. Alle nyhetene som kom var gode nyheter. Den asymentrien mener Warren å kjenne igjen.

Positiv hagl

- Hver dag oljeprisen er opp en prosent så hagler det inn med positive anbefalinger og merknader fra meglere. Når oljeprisen faller tilbake så hører vi ingen ting. Det minner meg om det som skjedde innen teknologi. Det var bare kjøpsanbefalinger, sier Warren til iMarkedet.no.

Faren for at markedet handler mer om spillerne enn spillet er dermed overhengene. Det vil si at investorer kjøper aksjer eller tegner seg i emisjoner på spekulasjon om at en større idiot enn dem selv kjøper aksjene dyrere på et senere tidspunkt.

- Da handler det ikke om case mer, men å holde rede på spillerne, advarer Warren til iMarkedet.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere