RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Warren Buffett kjøper hus

Sist oppdatert:
USA mest forgudede investor Warren Buffett og hans Berkshire Hathaway har for første gang på lenge gjort en investering, og kjøper modulhusprodusenten Clayton Homes
Berkshire Hathaway og Buffett har lagt inn et bud på 12,50 dollar pr. aksje i Clayton Homes, som gir en premie på 12 prosent i forhold til sluttkursen tirsdag. Det priser Clayton til 1,7 milliarder dollar.

Clayton Homes har 6.800 ansatte og største aksjonær er grunnlegger James Clayton og hans familie, som eier 28 prosent. Han har indikert at han vil støtte Buffetts bud. Selskapet ble grunnlagt for 47 år siden og driver i tillegg til produksjonen av modulbasert hus med finansiering av husene for sine kunder.

Buffett sier i en uttalelse at selskapet har stått frem som et ensomt sterkt tårn i en bransje som har fått juling de siste tre årene på grunn av svak finansiell styring.

Warren Buffett har i en årrekke blitt hyllet som USAs best investorer, og kunne selv i det meget svake børsåret 2002 se en økning i Berkshire Hathaways underliggende verdier på 10 prosent.

Siden 1965 har Buffett levert en annualisert avkastning på 22,5 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere