RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Warren knallhardt ut mot Opticom-ledelsen

Sist oppdatert:
Peter Warren, som er forvalter i WarrenWicklund, går igjen knallhardt ut mot Opticom-ledelsen. Opticom-styret turer frem med en utrolig arroganse, mener han
Peter Warren har vært kritisk til Opticom og Opticom-toppene Robert Keith og Thomas Fussell en rekke ganger. Nå har Opticoms toppenes ønske om reduksjon av prisen i Opticoms opsjonsprogram fått Warren til å reagere. Dette kan gi Keith og Fussell en gevinst på flere hundre millioner kroner.

- Opticom, selskapet med produktet alle har hørt om men ingen har sett, er igjen i vinden. I en periode hvor ledere internasjonalt ikke bare er blitt offentlig hengt ut, men også sparket ut for sin grådighet, velger et samlet styre å ture frem med utrolig arroganse, skriver WarrenWicklund-forvalteren.

- En utbetaling for fjoråret på over 23 millioner kroner er tydeligvis ikke nok incitament til hardt arbeide hos dem som har hatt ansvaret for negative resultater i samtlige år siden børsnoteringen, smeller Warren til.

Og han fortsetter:

- I dag er Opticom priset tilnærmet lik verdien av selskapets eierandel i børsnoterte Fast. Sagt på en annen måte er Opticom i seg selv en opsjon hvor egenverdien er Fast og hvor alt det øvrige er mulighet for verdistigning. Gjennom stadig å "guide" kursen lavere har Keith & co samtidig senket sin egen inngangsverdi (strikeprisen). I realiteten gir dette en opsjon med to muligheter for gevinst, enten ved en kursoppgang i Fast eller gjennom en verdistigning på Thin Film (lagringsteknologien som er "selve Opticom"). Opsjonsprogrammet som er foreslått er et rent ran av de øvrige aksjonærer som får gevinsten utvannet dersom det går bra og sikkert enda et nytt opsjonsprogram mot seg enten det går bra eller dårlig. Gründerne har derimot svært liten risiko og vil le hele veien til banken dersom forslaget blir vedtatt. Corporate governance er tydeligvis et ukjent begrep her til lands. Hvis aksjonærene aksepterer må vi bare ta av oss hatten for nevnte herrer. De vil da ha oppfunnet ikke bare en perpetum mobile, men en seddelpresse med denne egenskapen, skriver Warren.

Warren lanserte også et forslag for hvordan fremtidige emisjoner i Opticom kan håndteres.

- Skulle selskapet trenge penger i fremtiden vil det da av hensiktsmessige grunner være lettere for aksjonærene å sette pengene rett inn på de angjeldendes konti enn å gå veien om en kostbar børsemisjon.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere