RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Warren tror ikke toppen er nådd

Sist oppdatert:
Peter Warren i WarrenWicklund tror ikke toppen er nådd for børsene, selv om vi ser en korreksjon nå
- Etter en av de mest formidable kursoppganger i moderne historie, skulle det ikke mer enn noen få dager med kursnedgang til for å gi aksjeinvestorene hurtig puls, skriver Peter Warren i en kommentar i dag.

- De som naturligvis roper høyest er de som kom senest til matfatet. Deres interesse for å kjøpe aksjer har steget i takt med kursene. Desto høyere kurser, jo flere markedsfører aksjer og som resultat blir flere overbevist om at det er nettopp her de bør ha pengene sine. Når kursene er lave får aksjer liten oppmerksomhet og følgelig er det få som kjøper.

- Er toppen nådd? Vi tror ikke det. Snarere tror vi dette er en etterlengtet korreksjon innenfor oppgangstrenden og at vi vil se nye toppkurser når denne er fullført. Det er imidlertid mulig at noe mer realisme må påføres de mest optimistiske før korreksjonen er over, skriver Warren.

Warren advarer likevel mot ensidig satsning på aksjer.

- Aksjer kan være et utmerket instrument for å oppnå god avkastning, men de egner seg best i en diversifisert portefølje sammen med andre aktivaklasser. De som ikke vil ta lærdom av historien vil begå de samme feilene om og om igjen, skriver han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere