*Nettavisen* Nyheter.

Warren: Tror på børsnedtur

Den kjente porteføljeforvalteren Peter Warren mener tiden er inne for å tenke defensivt i aksjemarkedet. Les hvorfor her

19.05.08 00:34

Warren går i en kommentar torsdag ut å tror at oppturen i aksjemarkedet er i ferd med å snu.- Det er imidlertid når solen skinner som sterkest at man har behov for solbriller, heter det fra Warren.Han mener det er blitt svært "lett" å kjøpe aksjer med basis i at alle de optimistiske prognosene har blitt oppfylt de siste to årene. Nå tror altså Warren at investorene bør følge godt med.Her ramser han opp hvorfor han tror på negative aksjemarkeder fremover:* Oljeprisen har falt 14% siden månedsskiftet.


* Så langt har internasjonale aksjemarkeder ikke blitt hjulpet av dette.


* Alle er nå kraftig eksponert i oljerelaterte aksjer


* Det er samtidig et rush av emisjoner i oljerelatert sektor


* I London er det emitert totalt 5.7 milliarder pund til små oljeselskaper som forløpig er uten inntjening.


* Oljelagrene har mirakuløst økt til tross for at det ikke "finnes" olje.


* "Ingen" tror at det finnes noen risiko i sektoren, men utenlandske institusjoner har den siste tiden solgt tungt.


* Råvareindeksen er ned 7 prosent siden toppen i mars.


* Stålprisene i USA er ned for sjette måned på rad. Dette skyldes bl.a. avtagende etterspørsel fra bilindustrien. GM og GMAC gjeld er i ferd med å bli nedgradert til "junk" disse to vil i så fall utgjøre 9% av det amerikanske High Yield markedet


* High Yield spreaden over stat har utvidet seg 100 basispunkter siden mars. Det er hittil i år innløst High Yield fond for over 4 milliarder dollar.


* Varehuskjeden Wall-Marts aksjekurs (detaljhandel/forbruk) er ned 16% på fire måneder- Mye taler for at det nå finnes faktorer som kan bidra til endringer i disse perspektivene og det vil derfor være riktig å innta en mer defensiv og verdibevarende holdning og strategi, skriver Warren i kommentaren.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag