Tirsdag skrev Nettavisen om Saudi-Arabia som blant annet kritiserte hatkriminaliteten mot muslimer i Norge, og foreslo at Norge bør forby all kritikk av profeten Muhammed.

Les mer: - Norge må forby all kritikk mot islam

Artikkelen vakte stor interesse og debatt blant Nettavisens lesere. Det var ikke bare her hjemme det ble løftet på øynebrynene over kritikken.

Under tittelen «Saudi Arabia and Russia blast Norway’s human rights record. Wait. What?» harselerer skribent Ishaan Tharoor med Saudi Arabias Norges-kritikk. Tharoor er tidligere redaktør i TIME Magazine, og nå utenriks-skribent for Washington Post.

- Ironisk
Te

«Russlands irettesettelser er kanskje mindre iøyenfallende enn Saudi-Arabias, som tilsynelatende ikke har noe imot ironien i å kreve sensur og å begrense ytringsfriheten i en FN-sesjon om menneskerettigheter» skriver Tharoor og fortsetter.

«Saudi-Arabia er selvfølgelig kjent for sine strenge lover og andre tøffe tiltak, som å forby kvinner å kjøre bil, kue ytringsfriheten til den ikke-muslimske minoriteten, og gjøre homofili til en kriminalitet som straffes med døden».

- Helt utrolig
Tharoor skriver at det ikke er oppsiktsvekkende at Saudi-Arabia er bekymret for fremmarsjen av politiske grupper som er imot immigrasjon og islam i Skandinavia.

«Men for et land, der misbruk av kvinner og utnyttelse av utenlandsk arbeidskraft florerer, der ofre for gjengvoldtekt kan bli straffet med 200 piskeslag, å terpe på et annet lands langt mindre alvorlige brudd er utrolig» skriver Tharoor og poengterer at Norge fremstår som en moralsk kraft på den internasjonale scenen. At det er hjemmet til Nobels Fredspris og scenen for en lang rekke fredssamtaler mellom krigende parter i blant annet Colombia, Midt-Østen og Filippinene.»

Du kan lese kommentaren i Washington Post her.

HTML EMBED