Gå til sidens hovedinnhold

WBC: Vitalij Klitsjko vil bli president i Ukraina

Kiev (NTB-Reuters): Den ukrainske bokseren og opposisjonspolitikeren Vitalij Klitsjko vil stille som kandidat i det neste presidentvalget, ifølge bokseforbundet WBC.

Klitsjko selv har ikke offisielt bekreftet opplysningen. Men dersom den er riktig, er tungvektsmesteren den første kandidaten som melder seg til å utfordre sittende president Viktor Janukovitsj i presidentvalget i 2015.

I mai opplyste det ukrainske meningsmålingsinstituttet GfK Ukraine at Klitsjko hadde like stor oppslutning blant velgerne som president Janukovitsj.

- Vitalij har forklart at han ønsker å fortsette i politikken og vil stille som presidentkandidat i 2015, skriver World Boxing Council (WBC) på sin nettside etter at WBC-sjef José Sulaiman hadde et møte med Klitsjko.

En talskvinne for Klitsjko ville ikke kommentere saken onsdag.

42 år gamle Klitsjko gikk inn i ukrainsk politikk i 2005, da han stilte i ordførervalget i Kiev, et valg han for øvrig tapte. Han har stiftet det provestlige partiet Udar, som fikk 40 plasser i nasjonalforsamlingen, i underkant av 10 prosent, i valget i fjor. (©NTB)

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien