RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Birthe Steen Hansen/iBergen.no

WC-overgrep kan havne i retten

Sist oppdatert:
Vaskehjelpen er siktet for å ha forgrepet seg på en psykisk utviklingshemmet jente (14) på kjøpesenterets toalett. Nå risikerer han rettssak.

Denne uken skal politijurist Trond Eide ta stilling til om den 53-årige vaskehjelpen bør tiltales eller ikke. Etterforskningen ble avsluttet i vår, og 14-åringen har gitt sin forklaring i dommeravhør. Der skal hun ha opprettholdt påstandene hun kom med like før jul i fjor.

Var på toalettet sammen
Den psykisk utviklingshemmede jenta var da på et kjøpesenter i Bergen sammen med sin mor. Etter en tur på toalettet kom 14-åringen ut igjen med klærne i uorden. Hun ga da uttrykk for at noe hadde skjedd på toalettet, og moren kontaktet politiet. I en gjennomgang av kjøpesenterets overvåkningsvideo viste bilder at den mannlige vaskehjelpen fulgte etter jenta inn på dametoalettet.

Der skal de begge ha oppholdt seg i flere minutter.

Avviste påstanden
Mannen ble pågrepet senere samme kveld, etter at kolleger hadde identifisert ham på videoen. Han ble da formelt siktet for seksuelt overgrep på 14-åringen. I avhør har 53-åringen innrømmet å ha vært på toalettet samtidig som jenta, men avvist påstandene om sex-misbruk. Ifølge ham har han overhodet ikke vært i kontakt med henne på toalettet, og mener overvåkningsbildene bekrefter dette. Allerede dagen etter ble han løslatt.

I etterforskningen er også andre kunder på kjøpesenteret avhørt. Det er ikke kjent om disse har støttet 14-åringens forklaring.

- Jeg ser på saken nå og vil levere en innstilling til statsadvokaten denne uken. Om jeg da vil gå inn for tiltale eller henleggelse, ønsker jeg ikke å uttale meg om nå, sier politijurist Trond Eide til iBergen.no.

Dersom saken går videre til rettssystemet, risikerer vaskehjelpen ubetinget fengsel hvis han dømmes.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere