RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Weekend fornøyd med seg selv

Sist oppdatert:
Mens ansvarlig redaktør Alex Rosén vil ha norske politikere inn i et Big Brother-hus for å tenne den politiske interessen blant velgerne, mener redaksjonssjefen i Weekend at førsteutgaven viser at de kan produsere kvalitetsstoff.

- Vi er meget godt fornøyd med første nummer. Det er jo endel barnesykdommer, blant annet når det gjelder design og korrektur. Jeg synes likevel vi har fått til en spennende stoffmiks som viser at vi kan produsere og levere kvalitetsstoff, noe som forresten også ble referert på P4 i morges, sier Ole Johan Svorken, redaksjonssjef i nykommeren Weekend.

En uke forsinket dukket Weekend opp i over 2.000 utsalgssteder over hele landet akkurat i tide til helgen. 20 kroner koster ukeavisen og må selges i 5.000 eksemplarer for å gå i balanse. Eller?

- Det tallet er nok noe høyere. Men vi har lagt opp til et kostnadsmessig ansvarlig løp uten en stor stab av faste ansatte eller dyre lokaler. Dette er absolutt en langvarig satsing, mener redaksjonssjefen.

Den første Weekend-utgaven har flere kjente ansikter på forsiden, inkludert Alex Rosén, Anne Kat Hærland, Per Heimly og Knut Haavik. Avisen er en blanding av nyhetsavis, magasin og underholdningsguide, ikke minst med fokus på film, musikk, teknologi og uteliv.

På spørsmål fra Propaganda om ikke profilen er noe uklar, svarer Svorken:

- Dette er en baby som ble født i dag og må lære å både snakke og gå. Det er meningen at Weekend skal være en blanding mellom avis og magasin, vi skal være grundigere enn løssalgsavisene og kombinere dette blant annet med nyttestoff innen teknologi. Avisen vår skal kombinere nytte og nyheter med den underholdende delen, inkludert massevis av humor. Det blir spennende å utvikle denne babyen, tror han og avviser Propagandas påstand om at den avslørende saken om Olje-Norge som svikter nordsjødykkerne slett ikke er noen nyhet.

- Vi avslører at myndighetene aktivt har vridd seg unna sitt ansvar og ikke har tildelt ofrene erstatning. Det synes vi er en viktig sak, sier han.

Sjefen til Svorken, Alex Rosén, er en av komikerne som skal bidra med underholdningsdelen av avisen. I lederartikkelen i Weekend anbefaler han å putte politikerne inn i et Big Brother-hus og filme dem døgnet rundt. Så kan man innføre øyeblikkelig demokrati i BB-huset hvor velgerne kan plukke ut nye politikere hver dag via SMS på hver lille fillesak, som Alex formulerer det.

"Kanskje ligger de med hverandre også - topp underholdning! Det må vel klare å bringe folket tilbake til valgurnene!", skriver redaktør Rosén i sin første avisleder noensinne.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere