RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Wenche Foss' utrolige karriere

Sist oppdatert:
Wenche Foss har valgt å avslutte sin skuespillerkarriere. Se hennes utrolige sceneliv i bilder her.

BILDESPESIAL:Her er Wenches karriere

(SIDE2): Wenche Foss er kanskje den største diva i norsk teater, skuespill og film. Hun debuterte i 1935 på Søilen Teater, og nå 71 år senere har hun valgt å avslutte sin skuespillerkarriere.

Forrige mandag fikk Foss en blodpropp som forårsaket et lite slag. Selv om hun har beholdt førligheten, innser hun at hun ikke vil stå på en scene igjen.

LES MER HER: Wenche Foss gir seg

Politisk og engasjert
I bildekarusellen under har vi sett på Wenche Foss gjennom tidene, som aktivist, mosjonist, mor og selvfølgelig skuespiller. Når unge mennesker nylig ble spurt av Aftenposten hvem som burde få en statue i Oslo by, var Wenche Foss førstevalget. Spesielt er det også at unge mennesker forbinder henne kanskje best for hennes varme engasjement for medmennesker.

Wenche Foss spilte over 55 roller på Nationalteateret og har vært med i nærmere 50 filmer. I 1991 mottok hun en æres-Amanda for sine filmroller.

- Ikke siste utspill
Foss har også vært en politisk aktiv kvinne og har vært svært åpen på at hun i 1953 fikk en gutt med Downs syndrom. Etter den tid har hun gjort en stor innsats for utviklingshemmedes kår. I 1999 gikk hun sterkt til angrep på homofobien i Norge og fikk i 2002 Stortingets presselosjes toleransepris for sitt engasjement for minoriteter og svake grupper.

Vi regner med at det siste utspillet ikke har kommet fra Norges sterkeste kvinne, Wenche Foss.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere