Gå til sidens hovedinnhold

What's hot?

Prinsesse eller Superman? Ponnier eller flammer? Barbie eller Beckham? Babyrosa eller marineblått? Tro for all del ikke at det er ikke lett å velge sitt første pennal eller ryggsekk i 2006!

Lilleaker: - Tradisjonelt har det vært et enromt stort utvalg av pennaler og skolesekker for jenter. Det er først i de senere år at produsentene har begynt å satse på guttene og. Det var på tide! mener daglig leder hos Tanum CC Vest, Olga Totlund Andersen.
Som i alle andre bokhandler, er butikken hennes proppfull av sekker, pennaler og nyttig, og noe ikke fullt så nyttig, stæsj for ferske skolebarn.
En drøm for enhver seksåring - et mareritt for foreldrene.

Gode tips

Men fortvil ikke! Totlund Andersen deler gladelig ut gode råd til forvirrede foreldre.
- Når det gjelder ryggsekker er det viktigste å tenke på at de skal sitte godt. Sjekk at sekken har ordentlige meiser! Hofterem anbefales også. For små barn er det viktig med system. Jeg råder derfor foreldrene til å kjøpe sekker med ekstra lommer.
- Hva med skinnsekken, da? Hvor er den blitt av?
undrer journalisten som, ikke overraskende, begynte på skolen på 80-tallet.
- Så morsomt at du spør om det. Det var faktisk en skinnsekk i katalogen fra produsenten i år. Jeg visste ikke at den eksisterte lenger. Men vi tok den ikke inn - det er nok ikke noen som er interessert i dem lenger.

Og så over til pennalmoten

- Det kryr av pennaler, og de kommer i alle prisklasser. For de minste er det som sagt utrolig viktig med system. Derfor bør man gå for et pennal med flere etasjer, et såkalt "høykvalitets-pennal". Disse er ofte litt dyrere, men de holder lenger. De dyreste ligger på rett under 400 kroner, Har man råd, bør man investere i et slikt. Men vi har også gode pennaler med tre etasjer til 120 kroner, forteller hun, og viser frem både sukkersøte, hjerteformede prinsessepennaler og røffe flammepennaler.
Og det finnes i hvertfall et tyvetalls andre pennaler på bordene rundt i butikken. Det skal ikke være lett.

Eksperten svarer

Så hvor mye betyr egentlig pennalets form og sekkens finesser for en som skal begynne i første klasse? Hvorfor ikke spørre "eksperten" selv? Felipe er fem år gammel og skal begynne i første klasse på Lysejordet skole.
- Jeg har fortsatt ikke funnet sekken jeg vil ha. Jeg er nemlig ikke så glad i alle de ekstra tingene som henger på. Jeg vil ha en enkel, ensfarget sekk.
- Kan den være rosa, da?

- Nei! grøsser Felipe og rynker på nesen.
- Den skal være mørkeblå.
Og mens jakten på den perfekte skolesekk fortsetter, kan han i hvertfall glede seg over å ha funnet drømmepennalet.
- Det ligger klart hjemme. Det er blått og grønt skotskrutete, forteller han stolt.

Reklame

Prøv gratis: Få HBO, Viaplay, Paramount+ og mange TV-kanaler ett sted