*Nettavisen* Nyheter.

Whisky + damer = sant?

Foto: Linn de Lange (Side2)

Side2 testet ut det brune brennevinet med en ny tvist.

14.02.09 19:41

(SIDE2): - Kvinner og whisky må introduseres på en litt mer sexy måte, mener en av Londons aller fremste bartendere, Fredrik Olsson.

Svensken har bodd i den britiske hovedstaden i 13 år og har en egen bar der - denne uken gjestet han hovedstaden for å prøve ut whiskycocktails på kvinner.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Ingen whiskyelskere
Side2s to utsendte er i riktig kategori, men er i utgangspunktet ikke spesielt glade i brunt brennevin. Men bartenderen tror at hvis kvinner får presentert whisky i en miks av friske frukter, sukker og med spennende garnityr vil vi falle for sorten.

Første drink på menyen er en såkalt Ballantine´s Blue - en miks av det skotske blendede brennevinet sammen med friske blåbær, blåbærjuice, vaniljesukkersirup, sitronsaft og masse knust is.

- Hmmm, nei, dette var ikke noe for meg, sier Linn mens hun rynker lett på nesen.

- Whiskyen er fortsatt veldig tydelig, er Camillas konklusjon. Men pluss fordi den ser delikat ut.

Den sure
Whisky sour er en gammel klassiker og Olsson mikser den med litt ekstra søtt for vår skyld. Pasjonsfrukt, eggehvite, angostura bitter og sitronsaft er blant ingrediensene. En liten bit av en pasjonsfrukt dupper i toppen av shortdrinken.

- Denne var skikkelig god! Oj, jeg er overrasket, sier Camilla og smaker mer enn en gang på den lysegule drinken.

Med kaffe
Drink nummer tre er laget med espresso, kaffefløte, vaniljesukkersirup og ble shaket sammen til en lysebrun cocktail med skum og kaffebønner på toppen.

- En bitrere drink, ikke altfor søt og whiskyen er ikke altfor sterkt til stede. En god dessertdrink, mener Camilla.

Linn synes drinken er grei, men at hun foretrekker miksen med en litt søtere likør - som Baileys for eksempel.

En mannedrikk
Bartenderen, som har blitt kåret til Bartender of the Year i London, tror whisky er noe som går litt i generasjoner når det gjelder popularitet. I svært mange land er whisky den foretrukne drikken, men da gjerne enten bar, med litt vann eller over isbiter.

- Whisky blir gjerne sett på som en maskulin drink, og det er menn som drikker mest av den, sier Olsson og legger til at vodkadrinkene kom ikke på banen før på 80-tallet.

- Men jeg tror kvinner ville falle for whisky hvis de får den mikset i de ulike variantene og bartenderne leker seg litt med den, sier han.

Les mer om whisky nederst!

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Linn de Lange

Litt om whisky

- Vanligste whiskyproduserende land er Skottland, Irland, USA og Canada - men den produseres også blant annet i Japan, Sverige, Spania, Australia og Brasil.

- Det finnes to typer: maltwhisky og blended whisky. Sistnevnte kan være en miks av svært mange ulike whiskytyper fra forskjellige destillerier og er mildere enn ren maltwhisky.

- Det finnes over hundre destilleri i Skottland, og for at man skal kunne kalle det skotsk whisky må det være destillert og lagret i Skottland. Her lagres det til enhver tid inntil 17 millioner fat med whisky.

- To prosent av alle whiskyer som lagres hvert år fordamper og dampen kalles «The Angels Share»

- I Norge blir skotsk whisky kalt «en dram». I Storbritannia var dronning Victoria i sin tid glad i en dram til sin daglige te.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.