RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Wæhler ikke med mot Tromsø

Sist oppdatert:
ULLEVAAL STADION (vif.no): Kjetil Wæhler er syk, og kan ikke spille søndagens viktige kamp mot Tromsø på Ullevaal. Vålerengas lag får du her.

Vålerengas lag: 1 Arni Gautur Arason - 13 Jarl André Storbæk, 22 Ronny Johnsen, 21 Tom Henning Hovi(K), 3 Allan K. Jepsen - 6 Freddy dos Santos, 4 Thomas Holm, 19 Christian Grindheim, 11 Morten Berre - 10 Jan Derek Sørensen, 7 Daniel Fredheim Holm

Benken: 30 Øyvind Bolthof, 5 André Muri, 15 Alexander Mathisen, 18 Rune Lange, 23 Tore André Flo, 25 Steinar Strømnes, 27 Glenn Roberts

- Vi skal by opp til fest

VALLHALL (vif.no): Vålerenga har gjort de siste forberedelsene før serieavslutningen hjemme mot Tromsø søndag. En fulltallig tropp vil by opp til fest når det skal spilles om bronsemedaljer i Tippeligaen og retten til UEFA-cup-spill neste sesong.

Vålerenga møter et Tromsø-lag som etter en trøblete sesong har fått sving på sakene i det siste, og er i god form.

- Tromsø er i dytten, de har tre seire på rad. Det er sterkt, siden de har kjempet med ryggen mot veggen nesten hele sesongen. De er så å si sikret å unngå direkte nedrykk, lagene bak dem på tabellen skal gjøre det bra for at Tromsø skal havne på kvalik. De har nok senket skuldrene litt, og kommer nok til å gyve løs i morgen, sier Petter Myhre til vif.no.

- Vi er også i god form, og går på banen for å by opp til fest. Det er årets siste seriekamp, og vi har mye å spille for, motivasjonen er helt klart på plass. Spiller vi som vi har gjort i det siste, har vi alle muligheter til seier, og vi gleder oss til kampen.

Avgjør bronsen selv
Vålerenga er i førersetet når det gjelder å sikre seg bronsemedaljen, og med seier mot Tromsø skal det mye til at det ikke blir medaljer for tredje året på rad.

- Vi har bronseplassen nå, og det vil være en nedtur om vi ikke tar den. Vi håper å krone en litt vanskelig sesong med medalje, og ønsker å ha en fest foran vårt eget hjemmepublikum. Vi har lagt skuffelsen over ikke å kunne kjempe om gull bak oss, og mobilisert i høst og vist hva som bor i laget. Det tenker vi å gjøre helt ut.

- Samtidig har vi lov å være stolte over å være i toppen tre år på rad, noe som er en sjeldenhet i norsk fotball i nyere tid. Alle hos oss er friske og raske, og vi ser fram til å vise fram at vi har spillere som er i slag om dagen, sier han.

E-cup og Royal League
Om Vålerenga gjør jobben mot Tromsø, blir det også muligheter til spill i neste års Europa-cup.

- Muligheten til å sikre spill i neste års UEFA-cup frister oss veldig, og det er viktig for oss. Med bronse stadfester vi vår posisjon som Oslo-områdets beste lag. Da er vi ikke bare best på talentutvikling, men også på seniornivå. Det er viktig for klubben, og vil være en slags revansje etter å ha tapt innbyrdes mot Lyn og Lillestrøm. Det er uansett viktigst å være foran på tabellen når alle kampene er spilt.

Uansett utfall på søndag, er Vålerenga sikret plass i Royal League, og en forlengning av sesongen.

- Vi ser fram til å fortsette med Royal League-kamper. Å kunne gå løs på den turneringen etter å ha sikret bronsen framfor fjerdeplassen vil være motiverende for oss, og med formen vi har vist i det siste, bare gleder vi oss til noen flere kamper før ferien.

Bidra på landlaget
Denne sesongen har Christian Grindheim, Kjetil Wæhler og Daniel Fredheim Holm alle vært i landslagsdiskusjonen. Samtidig er Arni Gautur Arason den ubestridte ener for Islands landslag.

- Vålerenga har vært en viktig bidragsyter til aldersbestemte landslag i en lengre periode, og vi har en målsetning om å også kunne bidra til A-landslaget. Vi ønsker å ha spillere både i troppen og på laget i framtiden. Det må være en naturlig målsetning for en klubb som Vålerenga, sier Petter Myhre.

Troppen:
Vålerenga har ingen karantener eller skader, og trenerteamet får igjen et luksusproblem når laget skal komponeres. Som vanlig ønsker ikke Myhre å avsløre laget, men det blir offentliggjort en drøy time før kampstart.

Vålerengas tropp mot Tromsø: 1 Arni Gautur Arason, 30 Øyvind Bolthof, 3 Allan K. Jepsen, 4 Thomas Holm, 5 André Muri, 6 Freddy dos Santos, 7 Daniel Fredheim Holm, 10 Jan Derek Sørensen, 11 Morten Berre, 13 Jarl André Storbæk, 15 Alexander Mathisen, 18 Rune Lange, 19 Christian Grindheim, 21 Tom Henning Hovi, 22 Ronny Johnsen, 23 Tore André Flo, 25 Steinar Strømnes, 27 Glenn Roberts

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere