RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Wæhler tilbake fra start

Sist oppdatert:
ULLEVAAL STADION (vif.no): Etter et langt skadeavbrekk, er Kjetil Wæhler tilbake fra start i Vålerengas midtforsvar når Vålerenga i kveld tar i mot Aalesund. Daniel Fredheim Holm er også tilbake på laget etter å ha sonet karantene sist. Gunnar Heidar Thorvaldsson mangler med sykdom. Se VIF-laget her

Vålerengas lag: 1 Arni Gautur Arason – 13 Jarl André Storbæk, 16 Dan V. Thomassen, 24 Kjetil Wæhler, 3 Allan K. Jepsen – 8 Sebastian Mila, 6 Freddy dos Santos, 26 Bojan Zajic – 19 Christian Grindheim – 11 Morten Berre, 7 Daniel Fredheim Holm

Benken: 30 Øyvind Bolthof, 10 Jan Derek Sørensen, 20 Jørgen Horn, 21 Alexander Mathisen, 23 Arnar Førsund, 28 Harmeet Singh, 31 Kristian Brix

Vålerenga har fått en liten nedtur de siste to kampene, med 1-3 tap mot rivalene Lillestrøm og Lyn. Flyten Vålerenga hadde tidligere i høst har manglet, og nå gjenstår kun to kamper før status gjøres opp.

- Vi har jobbet hele uka med å fremstå på en annen måte enn hva vi har gjort i de to siste kampene. Mot Lillestrøm sprakk vi etter en time og mot Lyn ble vi slått av et bedre lag. Det har vi ikke lyst at skal skje igjen på søndag, sier Harald Aabrekk til vif.no etter lørdagens trening.

- Hele denne uka har vi jobbet med å fremstå på en helt annen måte, og det har vært god respons hos spillerne. Jeg forventer en offensiv og tent gjeng som går på banen søndag kveld.

Smårusk
Som alltid mot slutten av sesongen, kommer det karantener, småskader og litt sykdom. Vålerenga har ikke sluppet unna. Ronny Johnsen soner for karantene, Jørgen Jalland og Thomas Holm er skadet og kan ikke spille, og spissen Gunnar Heidar Thorvaldsson er syk.

- Haakon Schwabe mener det er lite som skal til at Gunnar blir klar til i morgen, så vi forbereder oss på at vi må unnvære han. Det har vært en del smårusk i det siste, med sykdom og skader, men det er vanlig på slutten av sesongen. De som har vært friske og er aktuelle for spill virker klare, sier han.

Vålerenga tapte 0-1 borte mot søndagens motstander tidligere i år, når over to meter høye Tor Hogne Aarøy fikk avgjøre kampen tidlig. Han må passes på også på søndag.

- Mot Aarøy er det viktig å stå godt i duellen, og vi kan ikke gå opp for tidlig. Han står gjerne, og hopper vi for tidlig blir vi dyttet vekk og kommer i ubalanse. Da vinner han det han vil vinne. Det blir også viktig å vinne andreballene etter stussen, forklarer Aabrekk.

- Vi vet hvilke hovedknagger AaFK baserer spillet sitt på, og har brukt den informasjonen som er viktig for å lese det laget, men aller mest er det opp til oss selv.

Etter nedturen mot Lyn sist, har Vålerenga hatt mer enn nok å jobbe med i nettopp eget spill.

- Vi har trent på vårt spill denne uka. Vi spiller på vår hjemmebane, og det er vi som skal sette standarden her, der er fokuset vårt. Det gjelder både i det defensive og offensive spillet vårt. Vi skal forhåpentligvis være så gode at vi skal styre kampen på søndag, sier han.

- Det blir viktig at vi er skjerpet defensivt mot AaFK. Vi skal nekte AaFK rommene å spille i, og vi skal ha en intensitet defensivt som gjør at vi vinner ballen i gunstig posisjon for kontringer og eget spill.

Viktig avslutning
Med to kamper igjen i sesongen kan fortsatt Vålerenga klatre litt på tabellen, noe som er viktig på flere punkter.

- Det er det siste folk husker, og vi ønsker et siste løft og trykk inn mot en lang vinter. Det er viktig for alle som skal inn i en ny sesong. Samtidig er avslutningen viktig for oss av to ting. Det er viktig å klatre, og hver plass vi klatrer på tabellen er et pluss. Det ligger også økonomi der for klubben, så vi har nok å spille for, forsikrer Aabrekk.

- Skal vi se på utsiden, føler jeg også vi skylder Hafslund noe i denne kampen. Det hadde vært fint å kunne vise at vi verdsetter Hafslunds rolle i klubben med seier i denne jubileumskampen.

Som vanlig ønsker ikke Aabrekk å avsløre laget som starter søndagens kamp, det får du først og eksklusivt via vår nyhetstjeneste på SMS.

Vålerengas tropp mot AaFK: 1 Arni Gautur Arason, 30 Øyvind Bolthof, 3 Allan K. Jepsen, 6 Freddy dos Santos, 7 Daniel Fredheim Holm, 8 Sebastian Mila, 10 Jan Derek Sørensen, 11 Morten Berre, 13 Jarl André Storbæk, 16 Dan V. Thomassen, 19 Christian Grindheim, 20 Jørgen Horn, 21 Alexander Mathisen, 23 Arnar Førsund, 24 Kjetil Wæhler, 26 Bojan Zajic, 28 Harmeet Singh, 31 Kristian Brix


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere