RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Wæhler usikker mot Molde

Sist oppdatert:
VALLHALL (vif.no): Vålerenga tar i mot Molde på Ullevaal til den tiende serierunden. Kjetil Wæhler (bildet) er småskadet, og usikker før oppgjøret. Les vår prematch-analyse her

Neste kamp: Vålerenga – Molde, Tippeligaens 10.runde
Ullevaal Stadion, søndag 28.mai kl. 18.00
Dommere: Svein Oddvar Moen, Haugar SK, Jan Petter Randen (AD), Hof IL og Dag Roger Nebben (AD), Åsa IL

Tabellposisjon:
Vålerenga: 11 (2-3-4)
Molde: 6 (3-2-4)

Tre siste kamper:
Vålerenga: 1-1 (Ham-Kam B), 2-1 (Start B), 0-1 (Lillestrøm H)
Molde: 1-1 (Start H), 0-3 (Lillestrøm B), 4-0 (Fredrikstad H)

Molde har historisk sett hatt et godt tak på Vålerenga opp igjennom årene, og har 22 seire i innbyrdes oppgjør mot Vålerengas 13. De siste oppgjørene har allikevel Vålerenga hatt overtaket, og har vunnet de siste tre oppgjørene lagene i mellom, 3-1 to ganger i 2005, og 4-1 på høsten 2004.

Ronny Johnsen, som stod over forrige kamp på grunn av gule kort, scoret sitt eneste Tippeligamål for Vålerenga nettopp mot Molde, på bortebane 24.april 2005.

Molde har, som Vålerenga, variert en del i prestasjonene denne sesongen, men er stykke foran på tabellen, selv om poengforskjellen bare er to poeng. Molde har tapt sine to siste bortekamper i serien, og spilte 1-1 i sin siste seriekamp, da de hadde besøk av Start.

Skadesituasjonen
UTE: Jan Derek Sørensen og Mbulelo Mabizela
USIKRE: Kjetil Wæhler og Magne Hoseth

Karantener
Vålerenga: Christian Grindheim (3 gule kort)
Molde: Ingen

SISTE OPPGJØR: Vålerenga – Molde 3-1, 10.september 2005 på Ullevaal Stadion, 14.152 tilskuere
INNBYRDES OPPGJØR (i Oslo, alle turneringer): 8-4-10, målforskjell 34-33
INNBYRDES OPPGJØR, TOTALT (Vålerenga nevnt først): 13-9-22, målforskjell 57-79
STØRSTE VÅLERENGA-SEIER: 4-0, 8.august 1977 i Oslo
STØRSTE MOLDE-SEIER: 5-0, 18.juni 1989 i Molde
(Kilde kampstatistikk 1964-2006: nifs.no)

Kampreferater 2006 (siste tre kamper):
Ham-Kam – Vålerenga 1-1
Start – Vålerenga 1-2
Vålerenga – Lillestrøm 0-1

HISTORISKE TILBAKEBLIKK
v/Jarle Teigøy

SYV MÅL, - OG TOMME TRIBUNER
Lagenes første møte skjedde 23. august 1964 i cupens fjerde runde. Det endte med en enkel 2-0-seier på Molde stadion etter mål av Svein O. Lauvsnes og Kjell Markussen. Det første møte i seriekamp skjedde i 2.divisjon avdeling B i 1972. Det ble 0-0 hjemme og 0-3 tap borte.

THRILLER MED MERKELIGE MÅL
Det aller første slaget i toppserien på hjemmebane sto i september 1974. Det var i tillegg et oppgjør mellom to lag som kjempet om medaljer. De nesten 11.000 tilskuerne fikk se topp dramatikk i en kamp som VIF rodde i land, 4-3. Det var imidlertid Molde som styrte førsteomgangen og Vålerenga kunne være glad for at det sto bare 1-2 ved pause. Etter hvilen ble legendariske Yngve Andersen byttet inn og det ble nytt liv i laget. Allerede etter fem minutter gikk Yngve fremover på banen og dro til på et skudd fra 17 meter, som forsvant inn helt oppe i krysset.

Bare seks minutter senere gjør forsvaret til Molde en megatabbe. Det er en annen VIF-legende Terje Olsen som legger inn foran målet. Men innlegget er nærmest en lompe og hadde havnet i fanget til Moldekeeperen. En forsvarsspiller får imidlertid en fot på ballen og den triller inn i mål og 3-2 til VIF. Etter 28 minutter gjør vår keeper Blomma en blemme ved en utboksning. Ballen går rett til Jan Fuglset som scorer lett.

Så kommer en enda merkeligere goal bare tre minutter før full tid. Terje Olsen får ballen og starter en spurtduell med en Moldespiller som plutselig stopper fordi han får en muskelbrist. Terje er dermed alene med keeper, skyter forbi han og hever armene i været av glede. Men nei, keeper kommer nemlig borti med armen og bremser farten på ballen. Ny spurtduell fra den andre siden og den vant Dag Olavson. Med det aller ytterste av en lang tå får han pirket ballen over streken før han sjøl følger etter. Dramatikk til tusen og to poeng sørget for en oppsiktvekkende bronsemedalje dette året.

I 1977 lå Vålerenga nest sist på tabellen da lagene skulle møtes i august. Ivers første an og hele laget kjempet, faktisk som et arbeidslag. Ikke helt vanlig til VIF å være det året. Ivers, Arne Haslie 2 og Lars Petter Røise scoret. Resultat: 4-0 og VIF redder seg inn til 7. plass dette året.

1984 - GULL FOR TOMME TRIBUNER
Etter 14 serierunder ledet Vålerenga komfortabelt. Så overlegent at det ble satt ny tilskuerbunn for året. Bare 4.000 tilskuere gadd å se de suverene mestrene overkjøre Molde 3-0. Dette året ble Vålerenga kritisert for å spille kjedelig, selv om laget sto med 9-0 på de tre siste matchene etter møtet mot Molde. Trener Gunder Bengtson klaget på at motstanderen stilte med fem forsvarspillere – tre midtstoppere - på smale Bislett. Molde-trener Joe Hooley måtte bare bøye seg i støvet og innrømme at VIF var gode. Bedre enn jeg noensinne har sett det. Organiseringen er perfekt, og jeg tror VIF kan lage gode resultater ute i Europa, mente han. Vi surfet inn til vårt mest overlegne seriegull noen gang, men bare 5.500 i snitt gadd å se Vålerenga score 40 mål og slippe inn 14 mål dette året.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere