Gå til sidens hovedinnhold

WHO advarer mot motstandsdyktig malaria

Manila (NTB-AFP): En farlig variant av malaria som har blitt motstandsdyktig mot medisin, er nå i ferd med å spre seg fra Sørøst-Asia til resten av verden, advarer WHO. Organisasjonen ber om millioner av dollar i bidrag for å begrense utbredelsen.

Malariaparasitter som er resistente mot malariamedisinen artemisinin er oppdaget i Myanmar og Vietnam. For fem år siden ble det oppdaget at medisinen hadde mistet effekt i grenseområdene mellom Kambodsja og Thailand.

- Framkomsten av resistens mot artemisinin kan føre til store tilbakeslag i framskrittene vi har gjort i kampen mot malaria, og den kan også utgjøre en alvorlig global helsetrussel, sier WHOs regionaldirektør Shin Young-soo.

Han sier at mange land allerede bidrar økonomisk til kampen mot malaria, men at det fortsatt mangler minst 450 millioner dollar for å få satt i verk nok tiltak til å slå tilbake sykdommen.

Ifølge WHO dør om lag 600.000 mennesker av malaria hvert år. Sykdommen forårsakes av parasitter som bæres av malariamyggen og som kommer inn blodet når myggen stikker for å suge blod. (©NTB)

Reklame

Kurs: Dette må du vite om vin og bobler til 17. mai