RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

WHO frykter ny polioepidemi

En syrisk jente i Aleppo blir vaksinert mot polio. Men ikke alle er like heldige som henne. WHO advarer nå mot en ny polioepidemi.
En syrisk jente i Aleppo blir vaksinert mot polio. Men ikke alle er like heldige som henne. WHO advarer nå mot en ny polioepidemi. Foto: Hosam Katan (Reuters/NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Verdens helseorganisasjon (WHO) erklærer polio som en fare for folkehelsen etter at flere nye tilfeller er oppdaget i en rekke land.

- Betingelsene for å erklære noe for en internasjonal fare for folkehelsen er oppfylt, sier Bruce Aylward, visedirektør i WHO.

Organisasjonen er svært bekymret etter at polio, som er uhelbredelig og som hovedsakelig rammer barn under fem år og gir dem varierende grad av lammelser, er påvist i flere land, deriblant det borgerkrigsherjede Syria. Også i Afghanistan, Nigeria og Pakistan meldes det om stadig nye tilfeller.

Dette skyldes hovedsakelig at vaksinasjonsprogrammene av ulike årsaker har blitt begrenset eller stanset helt, blant annet på grunn av krigshandlinger eller fordi lokale islamistgrupper nekter å la barn bli vaksinert. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere