*Nettavisen* Nyheter.

WHO-lege smittet av ebola i Sierra Leone

En lege som ble sendt til Sierra Leone av Verdens helseorganisasjon (WHO) for å bistå i kampen mot ebola, er nå selv smittet av det dødelige viruset.

Legens tilstand er stabil og han vil nå bli evakuert fra landet, opplyser WHO, som ikke har oppgitt nasjonaliteten til legen.

I slutten av august ble en helsearbeider fra Senegal, som var i Sierra Leone på oppdrag fra WHO, smittet av ebola-viruset. Mannen ble evakuert til Tyskland og tilstanden hans er nå stabil, opplyser WHO.

Samme sykehus

Overlegen ved sykehuset som leder an i kampen mot ebola i Sierra Leone, Umar Khan, døde av ebola i juli.

Helsearbeiderne fra WHO er også stasjonert ved Kenema Government Hospital i hovedstaden Freetown.

Over 2.100 mennesker er hittil døde av ebola i Sierra Leone, Liberia, Guinea og Nigeria.

Krisemøte

Mandag holdt Den afrikanske union (AU) krisemøte om hvordan ebolaepidemien kan bekjempes. Blant tiltakene som vurderes, er å innstille flygninger, seilaser eller å stenge grenseovergangene til de rammede landene.

– Det haster med å utforme et omfattende og kollektivt afrikansk svar, sa AU-leder Nkosazana Dlamini-Zuma. Han understreket samtidig at man må være forsiktig med å innføre så strenge tiltak at det vil få større sosiale og økonomiske konsekvenser på lang sikt.

Verst i Liberia

WHO er særlig bekymret over utviklingen i Liberia og frykter flere tusen nye smittetilfeller i det vestafrikanske landet de neste tre ukene.

Av de 1.871 som hittil har fått påvist ebola i Liberia, er 1.089 ifølge WHO døde.

Situasjonen i landet er nå kritisk og det er ikke nok sykehussenger til å ta imot smittede. Mange smittede blir derfor avvist og bidrar dermed til å spre smitten ytterligere.

Prøvesvar utelukker Ebola i Sverige

1.427 døde av ebolaepidemienWHO: Kampen mot ebola kan ta månederEbola-vaksine skal testes på mennesker

Annonsebilag