*Nettavisen* Nyheter.

Widerøe nådde målet i andre kvartal

Bodø (NTB): Med et overskudd før skatt på drøyt 64 millioner kroner er Widerøes resultat for andre kvartal i tråd med selskapets langsiktige økonomiske mål.

Resultatet er likevel betydelig svakere enn i samme periode i fjor, et kvartal selskapet beskriver som «usedvanlig godt». Da viste bunnlinjen hele 132 millioner kroner før kemneren skulle ha sitt.

Driftsinntektene på 864 millioner kroner i årets andre kvartal er bare marginalt høyere enn de 862 millionene selskapet tok inn i månedene april til juni i fjor.

- Det er fortsatt et godt trykk i Widerøes markeder, men vi merker både en skjerpet konkurranse og høyere kostnader på blant annet drivstoff, sier administrerende direktør Lars Kobberstad. Han mener selskapet er godt rustet til å møte de utfordringene markedet gir og gleder seg over at 8 prosent flere passasjerer har fløyet med Widerøe denne våren.

Selskapet viser til at det siden 2009 har jobbet aktivt for å kutte kostnader. Så langt har det gitt en reduksjon på rundt 10 prosent.

- Vi har identifisert og satt i gang tiltak som skal redusere kostnadene våre med ytterligere 50 millioner kroner i 2012, forteller Kobberstad. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.