Gå til sidens hovedinnhold

Widerøe-streiken er over

Partene til enighet om pensjonsavtale.

Streiken i Widerøe er over etter at kabinforeningen og selskapet lørdag ble enige om en ny pensjonsavtale med forhandlingsrett.

- De fleste av søndagens avganger vil vi få til, sier kommunikasjonsdirektør Richard Kongsteien i Widerøe til NTB.

Streiken ble avsluttet lørdag ettermiddag da kabinforeningen og selskapet ble enige om en ny pensjonsavtale med forhandlingsrett for de ansatte.

Leder i Widerøe kabinforening Kari Onarheim er lettet og glad. De ansatte har vært i streik siden onsdag.

- Rettferdig
- Fornuften seiret og vi har oppnådd rettferdighet ved at vår yrkesgruppe nå også skal få innflytelse på vår egen pensjon. Vi føler vi nå endelig er tatt på alvor, sier Onarheim.

Partene satt i lange samtaler både fredag og lørdag. Like før klokken 17.30 kom meldingen om at de hadde kommet til enighet, og at streiken er avblåst.

Alle Widerøes flygninger ble kansellert lørdag. Flyselskapet har uansett ingen flygninger etter klokken 14.

Widerøe jobbet lørdag kveld med å få trafikken i gang igjen.

- Nå starter jobben for mange mennesker. De første flygningene går fra basene våre, og så gjelder det å få transportert fly og personell ut i hele rutenettet. I løpet av søndag formiddag er vi gjenge igjen, regner vi med, sier Kongsteien til NTB.

- Seier for fornuften
Daglig frakter Widerøe 11.000 passasjerer fra 47 flyplasser i Norge og Europa.

Lars Petter Larsen, forhandlingsleder i arbeidstakerorganisasjonen Parat, sier kabinansatte nå har fått en avtale som trygger fremtiden deres.

- Jeg er glad vi kan legge konflikten bak oss og at passasjerene igjen kan komme seg dit de skal. Vi anser løsningen som en full seier for fornuften, sier Larsen. (©NTB)

Reklame

NÅ: 30 % rabatt på alle Kastel-modeller

Kommentarer til denne saken