*Nettavisen* Nyheter.

Widvey: - Jeg lærer hele tiden

Oslo (NTB): Kulturminister Thorhild Widvey (H) ble grillet i Stortingets spørretime om den omstridte telefonen hun tok til styrelederen for Museene i Sør-Trøndelag (Mist).

Kulturministeren har møtt mye kritikk etter at hun tok direkte kontakt med styrelederen ved Mist for å få informasjon om hvorfor avtroppende museumsdirektør Pontus Kyander i museets vårprogram skrev at Frp var et farlig nasjonalistparti.

Kontroll- og konstitusjonskomiteen har varslet at de ville avvente statsrådens svar i spørretimen før de beslutter om de eventuelt skal åpne sak mot kulturministeren.

Widvey ble pepret med spørsmål fra tre stortingsrepresentanter fra Ap og SV om hva som egentlig ble sagt under samtalen, om hun kunne se at en slik henvendelse fra en statsråd kunne ha en avskrekkende effekt på kulturlivet og om hun beklaget samtalen.

- Jeg har ikke på noe tidspunkt hatt noen intensjon om å prøve å påvirke ytringene til ansatte ved museet, sa Widvey.

- Som jeg allerede har sagt i mediene skal jeg tenke meg godt om før jeg tar en telefon til en styreleder igjen, sa Widvey, før hun avsluttet med linjer fra et dikt av Arne Garborg: (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.