RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Widvey vil ha internasjonale filmproduksjoner til Norge

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): Flere meget store utenlandske filmproduksjoner kunne blitt spilt inn i Norge dersom forholdene hadde vært lagt til rette for det. Nå kan det bli en realitet.

Kulturminister Thorhild Widvey (H) varslet mandag at regjeringen ønsker å legge til rette for internasjonal filmproduksjon i Norge.

Kulturdepartementet har engasjert Oslo Economics til å utrede de såkalte insentivordninger på filmområdet i andre land. Utrederen skal også komme med anbefalinger til hvordan en insentivordning på filmområdet i Norge eventuelt kan utformes.

– Regjeringen ønsker å legge til rette for internasjonal filmproduksjon i Norge. Vi ser at mange av landene som har innført slike ordninger i økende grad tiltrekker seg store utenlandske filminnspillinger. Norge har mye å by på som innspillingssted, både av natur, infrastruktur og kompetanse, sier kulturministeren.

På Island får for eksempel produksjonsselskapene tilbakebetalt 20 prosent av omsetning de har hatt i landet. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere