Wiggins avsluttet ikke med stil

KUN TIL BRUK PÅ PROCYCLING.NO

KUN TIL BRUK PÅ PROCYCLING.NO Foto: LC

Team Sky satt tidlig fart på hovedfeltet, men Bradley Wiggins klarte ikke følge opp det fine arbeidet fra sine lagkamerater.

Bradley Wiggins (Team Sky) var på mange måter fjorårets store overraskelse under Tour de France.

Oppladningen til årets tour, med sterk kjøring i Giro d`Italia, ga mange fans store forhåpninger foran touren.

Prologen var ikke helt topp, det var derimot brosteinskjøringen. Søndag ville Team Sky servere Wiggins muligheten til å rette opp sammenlagtstillingen.

Sterk Flecha
- Jeg følte meg bra hele dagen, spesielt på den første harde stigningen (Col de la Ramaz), forklarte Bradley Wiggins til cyclingnews.com etter etappen.

Juan Antonio Flecha og Thomas Løfkvist satte fart på hovedfeltet i Ramaz-stigningen. Inn mot den siste var det derimot Astana som tok over, mens Wiggins og svenske Løfkvist satt på hjul.

Så kom motgangen. Wiggins slapp favorittgruppen da Daniel Navarro (Astana) kjørte for lagkaptein Alberto Contador fem kilometer før mål opp til Morzine-Avoriaz.

- På den siste stigningen kokte jeg over, og det kom et punkt der jeg måtte slippe for å begrense skaden. Jeg slapp for å kjøre mitt eget løp.

Angret ikke
- Det var et langt ritt, og jeg må innrømme at jeg ikke var god nok i dag. Jeg har slitt med været de siste dagene, og visste at jeg måtte begrense skaden.

Selv om Team Sky brukte mye krefter tidlig, var Løfkvist sterk nok til å hjelpe Wiggins inn til 19.-plass på etappen, 1,45 bak vinner Andy Schleck.

Wiggins angret på sin side ikke på at han brukte laget tidlig;

- Vi tok ansvar fordi vi visste at hvis ikke vi hadde gjort det, så ville noen andre kjørt hardt. Vi ville være i front hele veien.

- Jeg følte meg bra, men kunne ikke følge på slutten. Det er fremdeles mye igjen av Tour de France, avslutter Wiggins som er plassert 14 i sammendraget, 2,45 bak lederen Cadel Evans (BMC Racing Team).

Alt du trenger til Tour de France!
Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

2055–0

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag