RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Wii leder konsollkrigen

Sist oppdatert:
Ifølge Financial Times er det Nintendos Wii som selger best av den nye generasjonen spillkonsoller.

(Spillmagasinet): Ifølge tall den tungtveiende avisen Financial Times har gravd frem, har spillere verden over kjøpt til sammen ni millioner Wii-konsoller, 8,9 millioner Xbox 360-konsoller og 3,7 millioner Playstation 3-konsoller.

Dermed ser det ut til at det er Nintendos Wii som har et knepent forsprang i den såkalte konsoll-krigen mellom Nintendo, Sony og Microsoft.

Nintendo er imidlertid på god fart fremover og ha passert Microsoft i løpet av ti måneder til tross for at Xbox 360 har vært på markedet over et år lenger.

En japansk analytiker sier til avisen at selv om Xbox 360 har vært i salg siden november 2005, så selges den kun i to markeder, USA og Europa, mens både PS3 og Wii også selges i Japan.

Microsofts forsøk på å slå igjennom på det japanske markedet har så langt vært lite fruktbart, men fortsetter kampen ved å stadig knytte til seg anerkjente japanske spillutviklere.

Dette er første gang Nintendo har vært markedsledende med en spillkonsoll siden Super Nintendo Entertainment System (SNES) limte spillere til skjermen mellom 1990 og 1993.

Deretter tok Sony ledelsen i 1994 med Playstation.

Hvilken konsoll synes du er best? Si din mening i kommentarfeltet under. Not.

Les flere spillsaker på våre spillsider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere