RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Wii sender 10 på sykehus i uka

Sist oppdatert:
Dumt å spille på Nintendo Wii uten å varme opp.

(Spillmagasinet): Ifølge undersøkelser utført av forsikringsselskapet Sheila's Wheels har britiske kvinner påført hjemmene sine skader for flere hundre millioner kroner på grunn av «Wii Fit» alene.

Men treningssimulatoren er ikke det eneste Wii-spillet som forårsaker skader og spillingen går ikke bare utover hus og hjem, skal vi tro revmatologer The Sun har pratet med.

Så mye som ti personer blir sendt på sykehus i England hver uke med smerter i skulder eller kne på grunn av spilling på Wii. De fleste som legges inn skal ha spilt tennis- eller løpespill som krever plutselige bevegelser og voldsom strekking av sener.

Pasienter med seneskader i kneet på grunn av Wii-spilling får gjerne diagnosen «Wii-knee». En ikke helt ukjent term for doktor Dev Mukerjee ved sykehuset Broomfield i Chelmsford, Essex.

- Økningen av pasienter som klager over smerter på grunn av Wii har økt med hundre prosent, sier legen til avisen.

Ifølge Mukerjee kan slike skader føre til revmatisme eller leddbetennelse senere i livet.

Legens anbefaling er å varme opp og strekke skikkelig før en begynner å spille anstrengende spill på Nintendos populære Wii.

Tilbud fra Nettavisen: Prøv 370 pc-spill for 5 kroner

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere