RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Wiil, men får det ikke til

Sist oppdatert:
«MySims» viser simmene fra sine kjedelige sider.

Klikk på playknappen over for å bli med utviklerne bakom spillet.

(Spillmagasinet): Livsstilsspillene i «The Sims»-serien er enormt populære, de har toppet (og topper) salgslistene verden over og originalspillet er det mestselgende PC-spillet noensinne.

Alt fra små jenter til voksne menn elsker tydeligvis å leve livet i en virtuell verden, og ikke minst å lage skikkelig saftige intriger.

«MySims», seriens debut på Wii, har ikke så mye til felles med de «vanlige» «The Sims»-spillene. Du trenger verken bry deg om søvn eller jobb og kan ikke lenger gjøre som du vil, istedenfor får du tildelt ulike oppgaver som du må utføre for at spillet skal gå videre.

Koselig

Etter at du har startet «MySims» for første gang og laget din egen figur, blir du sendt til en søvnig by og får beskjed om å vekke den til live. For å gjøre det må du snakke med innbyggerne og diverse potensielle innflyttere, og så oppfylle deres ønsker.

Kontrollen er intuitiv og de første par timene i «MySims» er veldig trivelige. Både musikken og grafikken er koselig, mens de mange artige figurene gjør selv meg glad. Og jeg smiler til vanlig bare hvert skuddår.

Lego-lignende del

I tillegg er de fleste oppgavene du utfører artige. Som oftest skal du enten snakke med noen, fikse på huset deres, eller lage en gjenstand ved å sette sammen diverse objekter.

Sistnevnte er den mest spennende og har mye til felles med Lego. Du trenger bare å peke og klikke, og du kan bedrive kreativ tolkning av byggetegningene.

Ensformig

Dessverre legger den kjedelige gjenstandsjakten en stor demper på byggingen. Etterhvert er tingene du trenger såpass godt skjult at du må legge ut på lange vandringer for å finne de.

Et annet problem er at «MySims» tidvis blir veldig ensformig, spesielt hvis du spiller det i mange timer i strekk. Oppgavene du skal utføre er lite varierte, så på tross av at de er underholdende går du etterhvert lei.

Jeg synes likevel at det største minuset er at det sosiale mer eller mindre er historie. I tillegg til at samtalene stort sett går av seg selv, kan du ikke gjøre noe særlig med de andre figurene og dermed ikke lage virkelig store intriger. Derfor føles «MySims» litt simpelt og kjedelig sammenlignet med «The Sims»-spillene til PC.

Midt på treet

«MySims» er langt i fra feilfritt, men er likevel akkurat passe artig og egner seg perfekt for de som liker å spille litt i ny og ne. Hvis du liker «The Sims», er sannsynligheten stor for at du kommer til å like dette også.

Les flere spillsaker på våre spillsider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere